Skip to main content

Πρωταθλήτρια Ιταλίας στους οπαδούς η Γιουβέντους

Οι τρεις μεγάλες ομάδες του Βορρά προσελκύουν πάνω από το 60% της προτίμησης των φιλάθλων

Με το κύριο άθλημα στην Ιταλία να παραμένει το ποδόσφαιρο, η ομάδα με τη μεγαλύτερη υποστήριξη στη γειτονική χώρα είναι η Γιουβέντους, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Demos για την εφημερίδα La Repubblica.

Συγκεκριμένα, στο ποδόσφαιρο συμμετέχει το 53% των ερωτηθέντων από την εταιρεία Demos και μεταξύ αυτών οι πιο πολυάριθμοι οπαδοί είναι αυτοί της Γιουβέντους.

Συγκεκριμένα, το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν οπαδοί της «Γηραιάς Κυρίας», ποσοστό αυξανόμενο σε σύγκριση με το 29% το 2023, αν κι εξακολουθεί να είναι μειωμένο σε σύγκριση με το μέγιστο 34%, το 2016.

Οι οπαδοί της Γιουβέντους, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ευρέως διαδεδομένοι ανά την ιταλική επικράτεια, ειδικά στα βορειοδυτικά γύρω από το Τορίνο, την πόλη-έδρα του συλλόγου, αλλά είναι επίσης παρόντες και σε πολλές άλλες περιοχές του Βορρά και του Κέντρου, καθώς και στο Νότο.

Τους «Μπιανκονέρι» ακολουθούν Ίντερ και Μίλαν, με την καθεμία να υποστηρίζεται από το 15% των ερωτηθέντων. Και οι δύο, ωστόσο, εμφάνισαν ελαφρά μείωση σε σύγκριση με το 2023, όταν ήταν στο 16% και στο 17% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι οπαδοί των δύο μεγάλων ομάδων του Μιλάνου είναι συγκεντρωμένοι κυρίως στη Βόρεια και την Κεντρική Ιταλία.

Η Νάπολι (10%) και η Ρόμα (7%) συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ωστόσο το ποσοστό είναι μειωμένο για τους «Παρτενοπέι» (11% το 2023) και αυξημένο για τους «Τζαλορόσι» (6% το 2023).

Οι υποστηρικτές της Ρόμα είναι πολυάριθμοι ειδικά στην περιοχή γύρω από την ιταλική πρωτεύουσα, ενώ εκείνοι της Νάπολι επικρατούν σε Κέντρο-Νότο, αλλά είναι παρόντες και σε ορισμένες περιοχές του Βορρά.

Συνολικά, οι τρεις μεγάλες ομάδες αντιπροσωπεύουν το 62% των Ιταλών φιλάθλων σύμφωνα με τη μελέτη, ποσοστό που αυξάνεται στο 79% λαμβάνοντας υπόψη Νάπολι και τη Ρόμα.

Οι υπόλοιπες ομάδες, από τις οποίες ατομικά καμία δεν υπερβαίνει το 3%, συγκεντρώνουν ποσοστό 21%.

naftemporiki.gr