Skip to main content

Περίπατος του Ολυμπιακού στη Λαμία

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Μαρκόπουλος Αλέξανδρος

Με κορυφαίους τους Γιόβετιτς και Ελ Καμπί, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εύκολα με 5-1 την ομάδα της Φθιώτιδας.

Άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού από την Λαμία. Οι Πειραιώτες επικράτησαν εύκολα με 5-1 επί της τοπικής ομάδας, έφτασαν τους 63 βαθμούς και περιμένουν τα παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη(Άρης-Παναθηναϊκός) και Νέα Φιλαδέλφεια(ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) για να δουν από ποιους και πόσο θα έχουν μειώσει στο φινάλε της αγωνιστικής, στην προσπάθεια να ξαναμπούν δυναμικά στη «μάχη» του τίτλου.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον πρώτο προημιτελικό με την Φενέρ το βράδυ της Πέμπτης στο Φάληρο ενώ ο Ισπανός τεχνικός είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς από τους βασικούς του.

Yπόθεση τεσσάρων λεπτών ήταν για τον Ολυμπιακό το να.. καθαρίσει το παιχνίδι με την Λαμία από το πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν καλά στο ματς, εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των γηπεδούχων αλλά από το 15′ και έπειτα βρήκαν ποιοτικές επαφές στα τελευταία μέτρα και σκόραραν δύο φορές.

Στο 22′ από την πάσα του Ζέλσον, ο Γιόβετιτς έκανε υπέροχη προσποίηση στον Παπαδόπουλο και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο σκόρερ του πρώτου γκολ κέρδισε πέναλτι και ο Ελ Καμπί από τα έντεκα βήματα έγραψε το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα του πρώτου μέρους έβαλε ο Ελ Καμπί στις καθυστερήσεις μετά από σέντρα του Γιόβετιτς, όταν με προβολή διαμόρφωσε το 3-0, με την βοήθεια και του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, ο Ολυμπιακός κατέβασε το πόδι από το γκάζι αν και είχε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει. Ο Κοσέλεφ είπε «όχι» σε Ελ Καμπί και Μαρτίνς ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν με ένα άστοχο σουτ του Λέικ.

Το τέταρτο γκολ για τους «ερυθρολεύκους» ήρθε στο 82′ με αυτογκόλ του Κορνέζου ενώ στο 87′ ο Ελ Αραμπί πέρασε τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων και σε κενή εστία έκανε 5-0.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ήταν να διαμορφώσει το τελικό 5-1, με τον Λέικ να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στο 88′ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Τόσιτς.