Skip to main content

Θρίαμβος Φερστάπεν και Red Bull στη Σουζούκα

Ο «Mad Max» επανάκαμψε δριμύτερος μετά την αποχώρησή του από τον αγώνα στην Μελβούρνη

Ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στις επιτυχίες καθώς αναδείχθηκε νικητής στο ιαπωνικό Grand Prix της Formula 1, ενώ η ομάδα του, η Red Bull, έκανε το «1-2», αφού δεύτερος τερμάτισε ο Μεξικανός συμπαίκτης του, Σέρχιο Πέρες.

Ο αγώνας στην πίστα της Σουζούκα, τέταρτος μετά την έναρξη του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, ξεκίνησε  επεισοδιακά, με την Williams του Αλεξ Αλμπόν και την RB του Ντάνιελ Ρικιάρντο να συγκρούονται στον πρώτο γύρο.

Η κόκκινη σημαία βγήκε αμέσως και προκάλεσε καθυστέρηση μισής ώρας, με τους δύο πιλότους να παθαίνουν τίποτα.

Όταν ξανάρχισε ο αγώνας, ο Ολλανδός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε ως το τέλος σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, στην οποία αναδείχθηκε νικητής για τρίτη συνεχή χρονιά.

Πίσω από τα δύο μονοθέσια της Red Bull τερμάτισαν οι Ferrari των Κάρλος Σάινθ (τρίτος) και Σαρλ Λεκλέρ (τέταρτος). Στην πέμπτη θέση ήταν ο Λάντο Νόρις (McLaren), έκτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), ενώ οι Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον τερμάτισαν στην έβδομη κι ένατη θέση, αντίστοιχα.

Ενδιάμεσά τους βρέθηκε η McLaren του Όσκαρ Πιάστρι (8ος), ενώ την βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Γιούκι Τσουνόντα (Racing Bull).