Skip to main content

Νεκρός 24χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής στη Νότια Αφρική

Ο Λουκ Φλερς των Κάιζερ Τσιφς πυροβολήθηκε σε βενζινάδικο στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο διεθνής με τις «μικρότερες» Εθνικές ομάδες της Νότιας Αφρικής Λουκ Φλερς, ο οποίος αγωνιζόταν στην πιο δημοφιλή ομάδα της χώρας, τους Κάιζερ Τσιφς, σκοτώθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας την Πέμπτη.

Ο 24χρονος πυροβολήθηκε στο στήθος σε πρατήριο καυσίμων το βράδυ της Τετάρτης και οι δράστες έφυγαν με το όχημά του.

«Ενώ περίμενε να τον εξυπηρετήσει ο υπάλληλος, ήρθε αντιμέτωπος με δύο ένοπλους άνδρες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αντισυνταγματάρχης Μαβέλα Μασόντο, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έπαιξε με τη Νότια Αφρική στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και την ίδια χρονιά κλήθηκε στην ανδρική ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Αιθιοπίας, αν και δεν χρησιμοποιήθηκε μένοντας χωρίς συμμετοχή.

«Ξυπνήσαμε με τα σπαραξικάρδια και καταστροφικά νέα για το θάνατο αυτής της νεαρής ζωής. Αυτή είναι μια τεράστια απώλεια για την οικογένειά του, τους φίλους, τους συμπαίκτες του και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Όλοι θρηνούμε για το θάνατο αυτού του νεαρού», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ντάνι Τζόρνταν.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Τεχνών και Πολιτισμού της Νότιας Αφρικής, Ζίζι Κόντβα, δήλωσε ότι «λυπάται που μια ακόμη ζωή κόπηκε απότομα λόγω βίαιου εγκλήματος».

Ο Φλερς εντάχθηκε στους Τσιφς από την ΣούπερΣπορτ Γιουνάιτεντ τον Οκτώβριο, έχοντας περάσει από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ουμπούντου στο Κέιπ Τάουν.

Πηγή: Reuters