Skip to main content

Νέα «μόχλευση» για την Μπάρτσα: 100 εκ. προκαταβολικά από τις θέσεις VIP

Ο καταλανικός σύλλογος προσπαθεί να ενισχύσει τα οικονομικά του πουλώντας θέσεις VIP στο νέο Camp Nou, εκ των προτέρων, για δέκα χρόνια

Με τις ανακαινίσεις του Spotify Camp Nou να ολοκληρώνονται την περίοδο σεζόν 2026-27, η Μπαρτσελόνα θέλει να εκμεταλλευτεί το νέο του σπίτι ξεκινώντας με την πώληση θέσεων VIP, από τις οποίες αναμένει να κερδίσει 100 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα Sport.

Το νέο Spotify Camp Nou θα έχει 115 VIP σουίτες, 20 εκ των οποίων θα είναι Very VIP και οι υπόλοιπες 95 Boxes. Επιπλέον, οι 62 από αυτές προορίζονται για τον σύλλογο και οι άλλες 53 θα χρησιμοποιηθούν για περιστασιακές εκδηλώσεις με πιο αποκλειστικούς χώρους, χωρητικότητας έως δώδεκα ατόμων.

Παρά το σχέδιο του συλλόγου να μην επιστρέψει στο Camp Nou μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, η Μπαρτσελόνα έχει θέσει προς πώληση ολόκληρο το μερίδιο των σουιτών που προορίζονται για τον σύλλογο (62), για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Εάν κατάφερνε να πουλήσει και τις 62, ο σύλλογος θα έβλεπε να εισρέουν 100 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του για το επόμενο οικονομικό έτος, αφού ένας από τους όρους πρόσβασης είναι η προκαταβολή μιας πρώτης δόσης 60% την 1η Ιουλίου 2024 και το υπόλοιπο 40% το καλοκαίρι του 2025.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συνολική αξία αυτών των 62 προνομιακών χώρων στο νέο «ναό» των Μπλαουγκράνα ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια, με την πρώτη πληρωμή (60%) τον Ιούλιο η Μπαρτσελόνα θα εισπράξει 100 εκατομμύρια ευρώ φέτος και 60 τον επόμενο χρόνο.

Ο σύλλογος σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εξ ολοκλήρου αυτή την ένεση μετρητών για να χρηματοδοτήσει μέρος των εργασιών στο νέο Camp Nou, το οποίο θα κοστίσει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

naftemporiki.gr