Skip to main content

Παρίσι 2024: Ο Μακρόν εγκαινίασε το Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο

EPA/Gonzalo Fuentes

Η Ολυμπιακή εγκατάσταση βρίσκεται στο Σεν-Σαιν Ντενί στα περίχωρα του Παρισιού

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε το Ολυμπιακό υδάτινο κέντρο του Σεν Ντενί στα περίχωρα του Παρισιού, το οποίο θα φιλοξενήσει τους αγώνες συγχρονισμένης κολύμβησης, καταδύσεων και υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Λίγο πάνω από εκατό ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων, τα Ηλύσια υπογραμμίζουν ένα «αρχιτεκτονικό και οικολογικό επίτευγμα», το οποίο «αντιπροσωπεύει τέλεια το πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να είναι χρήσιμοι για τη χώρα».

Με «την μεγαλύτερη κοίλη ξύλινη στέγη στον κόσμο», αυτή η «βιτρίνα της γαλλικής εξειδίκευσης» θα επιτρέψει την «μείωση της κατανάλωσης ενέργειας της κατασκευής κατά 30%», εξήγησε στον Τύπο ένας σύμβουλος του Μακρόν, ο οποίος συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην κατασκευή.

Η δομή θα είναι μια σημαντική κληρονομιά για το Σεν-Σαιν Ντενί, το φτωχότερο διαμέρισμα της Γαλλίας στα περίχωρα της πρωτεύουσας, όπου ένας στους δύο μαθητές μεταξύ 11 και 12 ετών δεν ξέρει κολύμπι, σύμφωνα με στοιχεία από τις γαλλικές αρχές.

Μετά τα εγκαίνια του Ολυμπιακού χωριού στα τέλη Φεβρουαρίου, επίσης στο Σεν-Σαιν Ντενί, ο Μακρόν δείχνει όλο και πιο ενεργός στις Ολυμπιακές προετοιμασίες.