Skip to main content

Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ με την Λαμία

Ο «Δικέφαλος» χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να νικήσει με 3-1 τους αξιόμαχους φιλοξενούμενους

Η Λαμία έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον «Δικέφαλο» να χρειάζεται να κάνει ανατροπή για να φτάσει στη νίκη με 3-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς σε μια φαινομενικά ακίνδυνη πάσα που έμοιαζαν να ελέγχουν Κοτάρσκι και Κεντζιόρα παρεμβλήθηκε ο Μαρτίνεθ, που κερδίζοντας την κόντρα από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ σε άδεια εστία στο 7΄ .

Στο 15΄ ο Τσιλούλης νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-0 αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, με την Λαμία ωστόσο να συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους γηπεδούχους.

Στο 18΄ από εκτέλεση κόρνερ ο Σλίβκα αστόχησε στην κεφαλιά του, στο 20΄ και μετά από ωραία συνεργασία Τσιλούλη-Σλίβκα ο Λέικ πλάσαρε άστοχα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Τσιλούλη στο 28΄.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στην πρώτη τελική προσπάθεια, στο 45΄+1, όταν από σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-1, κι ενώ πριν την ισοφάριση ο Λουτσέσκου είχε κάνει τρεις αλλαγές.

Στο 65΄ ο Κοσέλεφ έκανε διπλή επέμβαση στις προσπάθειες Ζίβκοβιτς και Τάισον, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο «Δικέφαλος» πήρε κεφάλι στο σκορ με ωραίο σουτ του Σβαμπ εκτός περιοχής.

Το τελικό σκορ έλαβε την τελική μορφή του στο 88΄ με πέναλτι του Αυστριακού άσου, στο οποίο είχε υποπέσει δύο λεπτά πριν ο Κορνέζος επί του Σαμάτα, ενώ στις καθυστερήσεις η προσπάθεια του Μπάμπα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.