Skip to main content

Ανακρίθηκε ο Ρουμπιάλες κατά την επιστροφή του στη Μαδρίτη

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αφίχθη σήμερα στη Μαδρίτη και μίλησε στις αρχές στο αεροδρόμιο

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ανακρίθηκε από την αστυνομία την Τετάρτη κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης από τη Δομινικανή Δημοκρατία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, προτού αφεθεί ελεύθερος.

Αυτή η έρευνα είναι ξεχωριστή από την υπόθεση του «εξαναγκαστικού φιλιού» στο στόμα, που είχε δώσει χωρίς τη συγκατάθεσή της στη διεθνή ποδοσφαιρίστρια Τζένιφερ Ερμόσο μετά τη νίκη της «Ρόχα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 20 Αυγούστου, στο Σίδνεϊ.

Φτάνοντας στη Μαδρίτη το πρωί με μια εμπορική πτήση, ο 46χρονος Ρουμπιάλες κατέβηκε από το αεροπλάνο συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Φρουράς στο αεροδρόμιο.

Εκεί ανακρίθηκε κι ενημερώθηκε για το κατηγορητήριό του πριν αφεθεί ελεύθερος, έγινε γνωστό από πηγές κοντά στην έρευνα.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες, του οποίου κάθε κίνηση ακολουθείται από τον ισπανικό Τύπο μετά την υπόθεση του «εξαναγκαστικού φιλιού», δεν έφυγε από το αεροδρόμιο μέσω της κεντρικής εξόδου, όπου τον περίμεναν εκατοντάδες δημοσιογράφοι.

Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε από το φιλί στην Ερμόσο, ο πρώην επικεφαλής του ισπανικού ποδοσφαίρου παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο από τη θέση του ως πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), προτού τιμωρηθεί με αναστολή καθηκόντων από την FIFA.

Σε αυτή την υπόθεση ο Ρουμπιάλες κατηγορήθηκε και για σεξουαλική επίθεση. Η ημερομηνία της δίκης δεν είναι ακόμη γνωστή, αλλά η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η άλλη νομική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και η οποία οδήγησε στην ανάκρισή του την Τετάρτη αφορά παρατυπίες στα συμβόλαια που υπέγραψε η RFEF τα τελευταία πέντε χρόνια, ιδίως τις συνθήκες υπό τις οποίες το Ισπανικό Σούπερ Καπ μεταφέρθηκε στη Σαουδική Αραβία.

Ο Λουίς Ρουμπιάλες κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος, εμπορική διαφθορά, άδικη διοίκηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» σε αυτήν την έρευνα, η οποία οδήγησε στην έρευνα στα κεντρικά γραφεία της RFEF στις 20 Μαρτίου και στη σύλληψη επτά ατόμων, που ύστερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σπίτι του κοντά στη Γρανάδα (νότια Ισπανία) έγινε επίσης στόχος έρευνας εκείνη την ημέρα. Ο Ρουμπιάλες ήταν στη Δομινικανή Δημοκρατία «για δουλειές» εκείνη την εποχή. Αρχικά σχεδίαζε να επιστρέψει στην Ισπανία στις 6 Απριλίου, αλλά επίσπευσε την επιστροφή του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην υπόθεση.

Σε μια συνέντευξη στο κανάλι La Sexta, που θα μεταδοθεί το βράδυ της Τετάρτης αλλά ορισμένα αποσπάσματα της οποίας στάλθηκαν στον Τύπο, αναφέρει ότι το σπίτι του στη Δομινικανή Δημοκρατία υπήρξε επίσης αντικείμενο έρευνας, στις αρχές της εβδομάδας.

Δηλώνει επίσης ότι δεν έλαβε ποτέ «δωροδοκία» και ότι τα χρήματά του «είναι ο καρπός της δουλειάς [του] και των αποταμιεύσεών του».