Skip to main content

Αντετοκούνμπο: Ο Βούκσεβιτς θέλει να παίξει στην Εθνική

Πρόκειται για τον 21χρονο γιό του παλαίμαχου άσου των Ολυμπιακού και Απόλλωνα Πάτρας, Ντούσαν, ο οποίος αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους Ουίζαρντς

Με μια μάλλον απρόσμενη είδηση για το ελληνικό μπάσκετ ξεκίνησε η Τετάρτη, η οποία μάλιστα ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με «αγγελιαφόρο» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Μετά την νίκη των Ουίζαρντς επί των Μπακς (117-113) ο σούπερ σταρ του NBA ανέφερε στις δηλώσεις του ότι ο Τρίσταν Βούκσεβιτς, που παίζει στην ομάδα της Ουάσινγκτον, του είπε ότι σκέφτεται να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας.

«Βγήκε και μου είπε ότι είναι Έλληνας. Ήμουν κάπως έκπληκτος που μου μιλούσε ελληνικά. Είδα το όνομό του και δεν απόρησα», είπε ο Γιάννης.

«Σκέφτεται να ενταχθεί στην Εθνική ομάδα. Θα ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για εμάς. Έπαιξε σκληρά απόψε. Ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει τρίποντα. Είχε μεγάλη εμπειρία, νομίζω έπαιξε λίγο στην Ελλάδα και μετά στην Παρτιζάν. Ένας παίκτης που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει τους Ουίζαρντς και σίγουρα να βοηθήσει και την Εθνική».

Ο 21χρονος Τρίσταν Βούκσεβιτς (11/3/2003, 2,13μ.) είναι γιός του παλαίμαχου άσου του Ολυμπιακού Ντούσαν και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ενώ λόγω της γέννησής του στην Σιένα, όπου έπαιζε τότε ο πατέρας του, έχει πολλαπλές υπηκοότητες: σερβική, ελληνική, ιταλική αλλά και σουηδική, λόγω της Σουηδής μητέρας του.