Skip to main content

Η Γαλλία δεν εγκαταλείπει την υπόθεση Μπεν Σεγκίρ

Ο νεαρός άσος της Μονακό μπορεί να έχει παίξει δύο αγώνες με το Μαρόκο αλλά ήταν φιλικοί και μπορεί να αλλάξει, εάν θελήσει, απόφαση

Τις τελευταίες εβδομάδες το Μαρόκο απέκτησε δύο νέους «διπλούς» υπηκόους. Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ποδοσφαίρου, Ουαλίντ Ρεκρέγκι, αποφάσισε να καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τον Μπραχίμ Ντίαθ.

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε να χάσει την ευκαιρία μιας κλήσης στην ισπανική ομάδα για να παίξει στα «Λιοντάρια του Άτλαντα». Μια δυνατή ενίσχυση, την οποία άπαντες στην αφρικανική χώρα υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Όμως, ο 24χρονος μέσος δεν είναι ο μόνος που επέλεξε το Μαρόκο κατά την τελευταία συγκέντρωση της Εθνικής, καθώς το ίδιο έγινε με το ταλέντο της Μονακό, Ελιέζ Μπεν Σεγκίρ.

Με λαμπρή παρουσία στις κατηγορίες Νέων της ομάδας του Πριγκιπάτου, ο 19χρονος Μαροκινής καταγωγής μέσος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς τού 2005 και πριν από λίγους μήνες αποφάσισε να παίξει για την χώρα καταγωγής του.

«Είμαι πολύ περήφανος γι΄ αυτό. Έκανα αυτή την επιλογή με βάση τις ρίζες μου. Και οι δύο γονείς μου είναι Μαροκινοί. Η Γαλλική Ομοσπονδία (FFF) προσπάθησε να με κρατήσει, αλλά αποδέχομαι αυτή την επιλογή. Γιατί να περιμένεις όταν ξέρεις τι θέλεις;», δήλωσε ο Μπεν Σεγκίρ για να δικαιολογήσει την επιλογή του.

Έκτοτε έχει κάνει τις δύο πρώτες εμφανίσεις τους με αντίπαλους την Αγκόλα και την Μαυριτανία, σε φιλικούς αγώνες, αλλά η FFF δεν μπορεί να χωνέψει αυτή την απώλεια και προσπαθεί ακόμα να τον πείσει να εκπροσωπήσει τους «Μπλε».

Ο ποδοσφαιριστής έχει παίξει μόνο σε δύο φιλικούς αγώνες και επομένως μπορεί ακόμα να αλλάξει την επιλογή του, γι΄ αυτό το γαλλικό ποδοσφαιρικό σώμα αυξάνει τις επαφές του για να προσπαθήσει να τον πείσει να αλλάξει γνώμη, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος.

Θα είναι αρκετή η προσπάθεια για να πειστεί; Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος για την FFF τελειώνει, αφού ο Μπεν Σεγκίρ θα παίξει δύο επίσημα παιχνίδια με το Μαρόκο τον ερχόμενο Ιούνιο, (προκριματικά στο Μουντιάλ) εάν κληθεί. Και από εκείνη τη στιγμή, η αλλαγή επιλογής θα είναι αδύνατη.