Skip to main content

Επίθεση της Τραμπζονσπόρ στην τουρκική ομοσπονδία

Ο σύλλογος της Τραπεζούντας θεωρεί ότι υπάρχει μεθόδευση για να πέσουν στα «μαλακά» οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε που συμμετείχαν στα επεισόδια του μεταξύ τους αγώνα

Ύστερα από την κλήση τριών παικτών της Φενέρμπαχτσε σε ακρόαση από την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (TFF), μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημάδεψαν τη λήξη του αγώνα με την Τραμπζονσπόρ, η ομάδα της Τραπεζούντας δημοσίευσε δελτίο Τύπου.

Σε αυτό καταγγέλλει τη χαλαρότητα των αρχών προς τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης και ζητά την άμεση παραίτηση του προέδρου του TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί.

«Οι παραπομπές που έγιναν από την Τουρκική Ομοσπονδία στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου είναι απόδειξη φόβου, συντριβής υπό πίεση, εξαφάνισης του αισθήματος ντροπής και ύψιστης ανηθικότητας», αναφέρει ο τουρκικός σύλλογος.

«Η FFT αγνόησε την “επίθεση” δύο ποδοσφαιριστών της Φενερμπαχτσέ, των Οσάγι Σάμουελ και Τζέιντεν Όστερβολντ, εναντίον των υποστηρικτών μας μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους, σαν να μην συνέβη ποτέ και παρέπεμψε τους εν λόγω παίκτες στο PFDK για “συμμετοχή σε καυγά” και όχι γι΄ αυτή την πράξη, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα λάβουν μικρότερη κύρωση».

Για να καταλήξει η ανακοίνωση με επίθεση προς την Ομοσπονδία: «Το FFT διέπραξε άλλη μια παράνομη πράξη αποφασίζοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο να αποβληθούν οι Μουλντούρ και Μπατσουαγί, οι οποίοι κλώτσησαν τους οπαδούς μας κι έτσι νομιμοποίησαν, ακόμη και ενθάρρυναν τη χρήση βίας από επαγγελματίες παίκτες στο γήπεδο στην Τουρκία».

Από την πλευρά του, ο σύλλογος της Φενερμπαχτσέ έχει προγραμματίσει για σήμερα (2/4) τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.