Skip to main content

ΑΕΚ: Nίκη πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό

Η Ένωση έφτασε στους βαθμούς που την κράτησαν στην κορυφή με γκολ του Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων

H ΑΕΚ επέστρεψε με νίκη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, έκανε το «2Χ2» και μαζί με τον ΠΑΟΚ, που νίκησε νωρίτερα στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, είναι τα φαβορί για τον τίτλο.

Το ντέρμπι της OPAP Arena με τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικό, συναρπαστικό και βρήκε νικήτρια (1-0) την Ένωση με γκολ στις καθυστερήσεις, μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει 30.000 «κιτρινόμαυροι» φίλοι της ΑΕΚ με τις επετειακές σημαίες τους.

Για να φτάσει ως την επιτυχία, πάντως, η γηπεδούχος «υπέφερε» καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη νίκη κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Γιώργο Αθανασιάδη να αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της ομάδας του.

Στο 9ο λεπτό ο Ποντένσε βρήκε με σέντρα από αριστερά τον Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε μεγάλη απόκρουση με το δεξί χέρι στη σχεδόν εξ επαφής κεφαλιά του διεθνή επιθετικού.

Στο 45΄+1 ο Αθανασιάδης έβγαλε το σουτ του Έσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο επόμενο λεπτό κράτησε το «μηδέν» αποκρούοντας σωτήρια το πλασέ του Ελ Κααμπί στο μεταξύ τους τετ α τετ. Ενδιάμεσα, η ΑΕΚ είχε απειλήσει με ένα τεχνικό αλλά άστοχο σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 26΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο το αγωνιστικό σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς η ομάδα του Αλμέιδα κρατούσε την μπάλα αλλά δεν δημιουργούσε ευκαιρίες. Στο 64΄με βαθιά μπαλιά ο Άμραμπατ προσπάθησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Λιβάι, όμως ο Τζολάκης πρόλαβε την τελευταία στιγμή με έξοδο.

Στο επόμενο λεπτό και στην κόντρα που εκδήλωσαν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ η κεφαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς από τη μικρή περιοχή και με τον επιθετικό μόνο απέναντι στον Αθανασιάδη έφυγε άουτ, ενώ στο 77΄ ο Τσούμπερ είχε δοκάρι σχεδόν εξ επαφής αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και αν σημειωνόταν γκολ θα ακυρωνόταν.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ένωσης ξανάπιασε… δουλειά στο 78΄ αποκρούοντας το του Ζέλσον, στο 82΄ έκανε  νέα σωτήρια απόκρουση σε σουτ του Τσικίνιο και στην εξέλιξη της φάσης ο Γιόβετιτς σούταρε ελάχιστα πλάι από το δοκάρι.

Ο Μαυροβούνιος άσος απείλησε και στο 88΄ στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό «Γ» με τεχνικό σουτ, για να λυτρώσει τελικά την ΑΕΚ ο Ελίασον στο 90΄+1 από ασίστ του Μάνταλου, σε μια συνεργασία δύο παικτών που είχαν μπει ως αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο.