Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ άλωσε την Λεωφόρο

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο «δικέφαλος του βορρά» επικράτησε επί του «τριφυλλιού» με 3-2 και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΟΚ απόψε στη Λεωφόρο. Ο ”δικέφαλος του βορρά” νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2 και έκανε σημαντικό βήμα για τον τίτλο, αφήνοντας στο -4 τους ”πράσινους”, οι οποίοι πέταξαν στα σκουπίδια ό,τι καλό έχτισαν πριν τρεις εβδομάδες με το διπλό στο Καραϊσκάκη.

Ο ΠΑΟΚ μόλις στο 2′ άνοιξε το σκορ, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Τόμας, ο Ράφα Σοάρες γύρισε την μπάλα και ο Ντεσπότοφ άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες με Τόμας και Κετζιόρα και τελικά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 29′ με ωραίο σουτ του Μπερνάρντ πάνω στην κίνηση.

Η ομάδα του Λουτσέσκου, πάντως, πήρε και πάλι το προβάδισμα όταν ο Μουργκ γύρισε από αριστερά στο 37′ και ο Τόμας με προβολή έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πίεσε, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά ο Ιωαννίδης στο 52′ σημάδεψε το δοκάρι και στο 67′ ο Γεντβάι νικήθηκε από τον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντέξει και να… καθαρίσει το ματς στο 89′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ μετά από χέρι του Παλάσιος που είδε την κόκκινη κάρτα.

Το μόνο που κατάφερε στις καθυστερήσεις το ”τριφύλλι” ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Μπερνάρντ.