Skip to main content

Ισπανία: Ομάδα αποχώρησε από το γήπεδο για ρατσιστική κακοποίηση παίκτη της

Το περιστατικό συνέβη σε αγώνα της τρίτης Εθνικής κατηγορίας με φερόμενο θύμα τον 23χρονο τερματοφύλακά της

Αγώνας της ισπανικής τρίτης Εθνικής κατηγορίας διακόπηκε οριστικά, όταν η μια ομάδα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική επίθεση στον τερματοφύλακά της.

Ο γκολκίπερ της Ράγιο Μαγιανταόντα, Σέιχ Κέιν Σαρ, μπήκε στο πλήθος πίσω από το τέρμα του για να αντιμετωπίσει τον οπαδό που φέρεται να τον κακοποιούσε ρατσιστικά. Ταυτόχρονα, οι συμπαίκτες του έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο για να οδηγήσουν στη διακοπή του αγώνα εναντίον της Σεστάο Ρίβερ.

Το περιστατικό συνέβη στο 87ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο 23χρονος Σενεγαλέζος τερματοφύλακας Σαρ είδε την κόκκινη κάρτα, αφού πήδηξε στο πλήθος πίσω από το τέρμα του μετά από την φερόμενη ρατσιστική κακοποίηση.

Όταν ο Σαρ είδε την κόκκινη κάρτα και ενημέρωσε τους συμπαίκτες του για το τι είχε συμβεί ολόκληρη η ομάδα έφυγε από το γήπεδο, με τον αγώνα στη συνέχεια να διακόπτεται οριστικά.

Ο αρχηγός της Ράγιο Μαγιανταόντα, Χόρχε Κασάδο, πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μαζί με τον συμπαίκτη του και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου για να καταγγείλει τις ρατσιστικές προσβολές και να δώσουν καταθέσεις ως μάρτυρες.