Skip to main content

Η Super League θέλει να κατοχυρώσει τις διοργανώσεις της

Αφού έχασε την δικαστική διαδικασία κατά της Superligaen της Δανίας, η Α22 δεν θέλει να βρεθεί απροετοίμαστη

Αφού ηττήθηκε νομικά για το όνομα Super League στη διαμάχη με την Superligaen της Δανίας, η A22 Sports Management, που φροντίζει τα συμφέροντα της νέας διοργάνωσης, δεν θέλει να βρεθεί απροετοίμαστη για το όνομα των τριών πρωταθλημάτων στις υπό σύσταση διοργανώσεις της.

Όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα Palco 23, η Α22 έχει ζητήσει την εγγραφή στην Ισπανία των τριών τίτλων που θα χαρακτηρίζουν τα πρωταθλήματά της: Star League, Gold League και Blue League.

Η επιβεβαίωση προέρχεται από το επίσημο δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του υπουργείου Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού, που δημοσιεύτηκε χθες.

Επιπλέον, πριν από δύο εβδομάδες, η A22 ανακοίνωσε ότι έχει κινηθεί νομικά κατά της ισπανικής La Liga και του προέδρου της Χαβιέρ Τέμπας, καθώς η διοργανώτρια αρχή και ο επικεφαλής της υπήρξαν πρωταγωνιστές συκοφαντικής εκστρατείας κατά της Super League, σύμφωνα με την Α22.

Επιπλέον, το αίτημα της A22 για αποζημίωση από την UEFA με ποσό περίπου 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση.

Το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κατηγορείται ότι επέβαλε περιοριστικούς κανόνες συνοδευόμενους με απειλές οικονομικών κυρώσεων σε συλλόγους που ήθελαν να συμμετάσχουν στη Super League, επιβραδύνοντας την έναρξη της διοργάνωσης με συνέπεια σοβαρή οικονομική ζημία.