Skip to main content

Μπακασέτας: Οδηγός μας το παιχνίδι με το Καζακστάν

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας εκπροσώπησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού τελικού των πλέι οφ

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Εθνική ομάδα, που καλείται αύριο (26/3, 19:00) να νικήσει την Γεωργία στην Τιφλίδα για να βρεθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας, το καλοκαίρι.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού των πλέι οφ τους Έλληνες διεθνείς εκπροσώπησε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να κάνει το καθήκον της αλλά αρνήθηκε τις προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, ο Μπακασέτας ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τις προβλέψεις του μετά τη νίκη με το Καζακστάν: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με το Καζακστάν, βάλαμε γρήγορα γκολ, πετύχαμε και δεύτερο νωρίς και όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν μου αρέσει να κάνω σενάρια, θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι όπως ήμασταν στο πρώτο παιχνίδι».

Το αν θεωρεί φαβορί την Ελλάδα και τη διάθεση των παικτών: «Δεν θεωρούμε τίποτα, είναι ένας τελικός και δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι ένα παιχνίδι και μπορούν να συμβούν τα πάντα. Δεν θα μπω σε τέτοιους τίτλους. Η διάθεσή μας είναι πάρα πολύ καλή γιατί παίξαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είχε δείξει καλό πρόσωπο, όμως φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Νομίζω ότι το ματς με το Καζακστάν πρέπει να είναι οδηγός μας και για το αυριανό ματς».

Την ατμόσφαιρα στην Τιφλίδα και αν η έδρα θα επηρεάσει το αποτέλεσμα: «Εντός έδρας είμαστε πράγματι πολύ δυνατοί, όταν έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας στο πολύ ποδοσφαιρικό γήπεδο που παίζουμε. Από εκεί και πέρα, όταν είσαι ποδοσφαιριστής επιπέδου εθνικής ομάδας, θες να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα, περιμένεις αυτά τα παιχνίδια. Δεν θεωρώ ότι θα παίξει κάποιο ρόλο, μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει και υπέρ μας. Σε όλη μας την καριέρα έχουμε παίξει και πολλά παιχνίδια εκτός έδρας, αυτός ο παράγοντας στη φάση που είμαστε τώρα δεν παίζει κανένα ρόλο».

Τη σύγκριση σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε τη Γεωργία, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022: «Είμαστε μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με τότε. Έχουμε αποκτήσει όλοι περισσότερες εμπειρίες, ακόμη και οι πιο νεαροί παίκτες. Όμως και η ομάδα της Γεωργίας δεν έχει καμία σχέση, έχουν αλλάξει πολλούς παίκτες στην εντεκάδα. Θεωρώ ότι αμφότεροι έχουμε βελτιωθεί τόσο στο παιχνίδι όσο και σε θέματα εμπειρίας, και θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι».

Το πόσο κοντά αισθάνεται ότι είναι η Ελλάδα στην εκπλήρωση του στόχου της: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, για εμάς υπάρχει μόνο το παιχνίδι, δεν υπάρχει ούτε το πριν ούτε το μετά. Για εμάς είναι μεγάλη πρόκληση, όλοι γνωρίζουμε ακριβώς τι δυσκολίες έχουμε περάσει και τι έχουμε καταφέρει για να φτάσουμε εδώ. Όλη μας η συγκέντρωση είναι στο παιχνίδι».