Skip to main content

FIFA: Ματαιώθηκε ο αγώνας Β. Κορέα-Ιαπωνία

Μετά την αδυναμία που επικαλέστηκε η Βόρεια Κορέα για να διοργανώσει στο έδαφός της το παιχνίδι, η συνάντηση δεν θα διεξαχθεί ποτέ

Η Ιαπωνία θα κατακτήσει και μαθηματικά την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλό της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2026, το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού.

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για αύριο (26/3) στην Βόρεια Κορέα και ο οποίος ακυρώθηκε χωρίς εξηγήσεις από τις αρχές της Πιονγκγιάνγκ, «ούτε θα διεξαχθεί ούτε θα επαναπρογραμματιστεί».

Το θέμα θα περάσει στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής της, η οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα κατακυρώσει το παιχνίδι με 3-0 στους Ιάπωνες, κάτι που θα τους επιτρέψει να τερματίσουν πρώτοι στον όμιλό τους.

Κατά συνέπεια, οι «Μπλε Σαμουράι» θα συμμετάσχουν στον τελικό γύρο των ασιατικών προκριματικών για το Μουντιάλ της Αμερικής, σε δύο χρόνια.

Μετά τη νίκη της Ιαπωνίας με 1-0 στον πρώτο αγώνα στο Τόκιο, η Βόρεια Κορέα έπρεπε να φιλοξενήσει τον επαναληπτικό αγώνα αύριο, αλλά ανακοίνωσε ξαφνικά την περασμένη Πέμπτη ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η εξήγηση έχει να κάνει με το ότι στην Πιονγκγιάνγκ φοβήθηκαν πιθανές μολύνσεις λόγω της βακτηριακής λοίμωξης που πλήττει την Ιαπωνία.

Η ομάδα από την «Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου», που είχε φτάσει ως τους «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, απογοήτευσε στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Ασίας, όπου ήταν φαβορί αλλά αποκλείστηκε στα προημιτελικά από το Ιράν.