Skip to main content

Βεζένκοφ: Έχω υποτιμηθεί στο NBA, είναι δύσκολη η προσαρμογή

Sacramento Kings

Ο περσινός mvp της Εuroleague μίλησε για την πρώτη του χρονιά στους Σακραμέντο Κινγκς

Η πρώτη χρονιά του Σάσα Βεζένκοφ στον μαγικό κόσμο του NBA δεν έχει εξελιχθεί ιδανικά για τον περσινό mvp της Euroleague και πρώην σταρ του Ολυμπιακού. Δεν έχει καταφέρει να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στους Σακραμέντο Κινγκς και όπως δήλωσε και ο ίδιος μιλώντας στην El Mundo Deportivo, έχει υποτιμηθεί.

Παράλληλα μίλησε για την δύσκολη προσαρμογή στη νέα συνθήκη και τις ευκαιρίες που θα πρέπει να πάρει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα:

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρει λεπτά στο ΝΒΑ: «Είναι δύσκολο. Είναι επίσης διαφορετικό, και πρέπει να μάθεις. Δεν τους νοιάζει που ήσουν MVP την περασμένη περίοδο είπε ο Βεζένκοφ. Πρέπει να αποδείξεις τον εαυτό σου από την αρχή. Αν προσαρμοστείς γρήγορα, έχεις μια ευκαιρία. Αν όχι, είναι πραγματικά δύσκολο».

Για το αν νιώθει υποτιμημένος: «Ναι, 100%. Πιστεύω ότι μπορώ να παίξω. Το θέμα είναι να έχω ευκαιρίες, αν και υπάρχουν πολλά παιδιά των οποίων οι ομάδες δεν είναι καλές. Τώρα, ο Μίτσιτς έχει περισσότερο χρόνο για να παίξει, αποδέχεται τον ρόλο του και το κάνει πολύ καλά. Δεν ξέρω αν μπορεί να είναι βασικός σε αυτό το πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να παίξει καλά λεπτά και να έχει σταθερό ρόλο στο οποιαδήποτε ομάδα. Ξέρει το παιχνίδι».

Για την δυσκολία του να προσαρμοστείς στο ΝΒΑ: «Όπως είπα εδώ το παιχνίδι είναι διαφορετικό Στην Ευρώπη, μαθαίνουμε το παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο, κάθε κατοχή έχει σημασία, και εδώ βέβαια, υπάρχουν πολλές κατοχές, ωστόσο είναι τελείως διαφορετικά. Εάν έρθετε εδώ νωρίτερα, μπορείτε να προσαρμοστείτε πιο εύκολα στη ζωή των ΗΠΑ, γενικά .Αν μας δοθεί η ευκαιρία, μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί, μπορούμε να βοηθήσουμε ανά πάσα στιγμή, αλλά όπως είπα είναι πραγματικά δύσκολο. Όλα είναι διαφορετικά, διαφορετικό παιχνίδι, διαφορετική ταχύτητα, διαφορετική κουλτούρα. Πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα και να είσαι έτοιμος κάθε μέρα. Είναι δύσκολο, πολλά παιχνίδια και πολλά ταξίδια, αλλά πρέπει να είσαι σωματικά και ψυχικά έτοιμος».