Ο Λαπόρτα ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης της Super League

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η νέα διοργάνωση

Η Super League θα ξεκινήσει το επόμενο έτος, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Mundo Deportivo.

«Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση και πιστεύω ότι θα ξεκινήσει το 2025. Αν είχαμε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, θα είχαμε κερδίσει πολλά χρήματα», είπε.

Ωστόσο, δεν ανέφερε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν, αφού οι αγγλικές, οι γερμανικές, οι γαλλικές, οι υπόλοιπες ισπανικές (εκτός της Ρεάλ) και η συντριπτική πλειοψηφία των ιταλικών συγκροτημάτων έχουν ταχθεί εναντίον.

Πριν από τρία χρόνια η ανακοίνωση της γέννησης της Super League οδήγησε σε σεισμό στο ποδόσφαιρο, αλλά μετά από 48 ώρες το σχέδιο φάνηκε να έχει εξαϋλωθεί λόγω των απειλών κυρώσεων από τις UEFA – FIFA και την εξέγερση των φιλάθλων, ιδιαίτερα στην Αγγλία.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά: με την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο του 2023 το σενάριο διαφοροποιήθηκε, δεδομένου ότι το Δικαστήριο – όσον αφορά πιθανές απειλές και κυρώσεις – ερμήνευσε ότι οι ενέργειες UEFA και FIFA υποδηλώνουν παραβίαση της νομοθεσίας της Ε.Ε.

Έτσι η Super League, μέσω της εταιρείας Α22, αναδιοργανώθηκε και παρουσίασε νέο σχήμα με 64 ομάδες, χωρισμένες σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (Star, Gold και Blue), με φάση ομίλων (μεταξύ Σεπτεμβρίου και Απριλίου) και επόμενη φάση νοκ άουτ.

Ένα τουρνουά χωρίς μόνιμα μέλη, αλλά με προαγωγές και υποβιβασμούς εντός του, πρόσβαση από κάτω προς τα πάνω μέσω των Εθνικών πρωταθλημάτων και με τουλάχιστον 14 αγώνες εγγυημένους για κάθε σύλλογο (7 εντός, 7 εκτός).

Ακόμα, για να γίνει πιο ελκυστικό το πρότζεκτ ανακοινώθηκε ότι όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται δωρεάν στην πλατφόρμα Unify.

naftemporiki.gr