Skip to main content

Ήττα της Εθνικής στην Ρίγα κι απώλεια της πρωτιάς του γκρουπ

Η ελλιπέστατη Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην Βοσνία, στο πρώτο της ματς για το τελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών του Eurobasket 2022, με αποτέλεσνα να ηττηθεί με 84-69.

Ήταν η δεύτερη ήττα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην διοργάνωση, καθώς ως γνωστό έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους τελικούς, ωστόσο, απώλεσε οριστικά την πρωτιά του 8ου γκρουπ που συμμετέχει. Η «γαλανόλευκη» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της τη Δευτέρα (22/2, 19:30), με αντίπαλο την οικοδέσποινα Λετονία.

Ουσιαστικά το ματς κρίθηκε στο τρίτο 10λεπτο, όταν οι Βόσνιοι κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ και με κορυφαίους τους Σουλεϊμάνοβιτς, Καμένιας, «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο 64-40, στο 26ο λεπτό.

Η Εθνική προπάθησε να μαζέψει τη διαφορά με ένα σερί 11-0, αλλά η ομάδα του Βέντραν Μπόσνιτς διαχειρίστηκε άνετα το προβάδισμά της και έφτασε στη νίκη με 84-69, με την οποία «σφράγισε» και την πρώτη θέση του ομίλου

Οι Χρυσικόπουλος και Σαλούστρος πέτυχαν από 10 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ της Εθνκής ήταν ο Κατσίβελης με 12. Από την Βοσνία ο Σουλεϊμάνοβιτς έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά με 23 πόντους, ενώ στους 16 σταμάτησε ο Καμένιας.