Skip to main content

Euroleague: Πέρασε από το Βελιγράδι και φουλάρει για πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός

Οι «Πράσινοι» επιβλήθηκαν του Ερυθρού Αστέρα και εκμεταλλευόμενος την ήττα της Μονακό ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι με 89-76 για την 30ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας κι έβαλε πλώρη για την εδραίωση στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» βελτίωσαν σε 19-11 το ρεκόρ τους και υποχρέωσαν τους Σέρβους στην εικοστή ήττα τους, βάζοντας τέλος στις ελπίδες τους για πρόκρισης στα πλέι ιν.

Εφόσον το «Τριφύλλι» κάνει το 4Χ4 στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου θα έχει εξασφαλίσει το αβαντάζ του γηπεδούχου, που είναι πολύ σημαντικό στα πλέι οφ.

Την διαφορά στην «Σταρκ Αρένα» έκαναν υπέρ του Παναθηναϊκού η εξαιρετική αναλογία ασίστ-λαθών (25-10 αντίστοιχα), η ευστοχία στα τρίποντα (12/21) και η κυριαρχία στα ριμπάουντ (25 αμυντικά – 10 επιθετικά).

Κορυφαίος για την ομάδα του Ερκίν Αταμάν ήταν ο Ματίας Λεσόρ, που πέτυχε 19 πόντους και είχε ακόμα 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Από κοντά και ο Σλούκας με 17 πόντους και 10 ασίστ, άλλους τόσους είχε ο Μήτογλου, 15 πρόσθεσε ο Ναν (με 2/10 δίποντα) και 12 ο Γκραντ.