Skip to main content

Υποψίες διαφθοράς στην ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) και σε άλλα οικήματα προχωρώντας στη σύλληψη επτά ατόμων

Σεισμός στην Ισπανία… Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) και σε άλλα ακίνητα και προχώρησε σε επτά συλλήψεις, επιβεβαίωσε η ισπανική αστυνομία απαντώντας σε ερώτηση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA).

Η έρευνα συνδέεται με υποψίες διαφθοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διατάχθηκε δε από ανακριτή που ερεύνησε ύποπτα συμβόλαια κατά τη θητεία του Λουίς Ρουμπιάλες ως προέδρου της RFEF.

Τα επίμαχα συμβόλαια αφορούσαν επίσης τη συμφωνία για τη διοργάνωση του ισπανικού Σούπερ Καπ ως τουρνουά τεσσάρων ομάδων στη Σαουδική Αραβία, ένας σχεδιασμός που ολοκληρώθηκε από τον Ρουμπιάλες μαζί με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα Γεράρδ Πικέ.

Ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε πέρυσι λόγω του μη συναινετικού φιλιού με την Ισπανίδα διεθνή Τζένι Ερμόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ βρίσκεται υπό ποινική έρευνα κι έχει αποκλειστεί από την FIFA για τρία χρόνια.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 11 έρευνες σε διάφορες ισπανικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της κατοικίας του Ρουμπιάλες, ο οποίος δεν βρίσκεται στην χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της El Mundo κι άλλων ισπανικών ΜΜΕ, ο πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία για σχεδόν ένα μήνα. Πηγές κοντά στην έρευνα ανέφεραν ότι ο Ρουμπιάλες θα ήταν μεταξύ των συλληφθέντων αν είχε εντοπιστεί στην Ισπανία.

naftemporiki.gr