Skip to main content

ΕΠΟ: «Χρυσάφι» στους παίκτες για το Euro 2024

Το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι πoδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος σε περίπτωση πρόκρισης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γερμανίας

Η Εθνική Ελλάδος αναζητά μέσα από τα play off του Nations League την πρόκριση στο Euro 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει αύριο να αποκλείσει το Καζακστάν και έπειτα τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Λουξεμβούργο.

Οι Έλληνες διεθνείς έχουν μεγάλο κίνητρο για την επιστροφή της γαλανόλευκης σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2010 και η ΕΠΟ φρόντισε να τους δώσει ακόμη ένα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, οι παίκτες θα μοιραστούν 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σε περίπτωση που τα καταφέρουν και πάρουν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Κατά τη συνάντηση των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος ανέφερε ότι όπως και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη διοργάνωση του Nations League, έτσι και στην περίπτωση πρόκρισης στο EURO 2024, οι παίκτες της Εθνικής θα λάβουν πριμ.

Σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου την καταβολή πριμ ύψους 50% επί του ποσού που θα λάβει η ΕΠΟ από την UEFA σε περίπτωση πρόκρισης».