Skip to main content

Euroleague: Η Εφές σταμάτησε το σερί του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρέθηκαν σε καλό βράδυ και το πλήρωσαν με μια ήττα που τους απομάκρυνε από την πρώτη τετράδα

Στην Κωνσταντινούπολη σταμάτησε το σερί των έξι νικών που έτρεχε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα, με την Αναντολού Εφές να υποχρεώσει τους «ερυθρόλευκους» σε ήττα με 85-72.

Η ελληνική ομάδα έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το καθοριστικό βήμα προς την πρώτη τετράδα και κατ΄ επέκταση στο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν το ρεκόρ τους να γίνεται 18-12 αλλά και τον προπονητή τους, Γιώργο Μπαρτζώκα, να αποβάλλεται στα 4΄08΄΄ πριν τη λήξη έχοντας μεγάλα παράπονα από την διαιτησία του Μπαένα.

Οι Πίτερς (19 πόντοι με 2/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 5 ριμπάουντ), Φαλ (14π. 6/6 δίποντα, 2/4 βολές, 3 ριμπάουντ), Παπανικολάου (12π. με 3/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ) και Κάναν (11π. με 1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ) προσπάθησαν περισσότερο από τους συμπαίκτες του.

Ο Γουόκαπ έσφιξε γι΄ άλλη μια φορά τα δόντια για να παίξει λόγω του διαστρέμματος και είχε απολογισμό 2 πόντους αλλά και 10 ασίστ συν 4 κλεψίματα, ενώ ο Ολυμπιακός δεν πήρε καθόλου βοήθεια από Μπραζντέικις, ΜακΚίσικ και προδόθηκε από το «υπερόπλο» του, την άμυνα.

Για τους γηπεδούχους ο Λάρκιν με 15 πόντους (1/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ασίστ, 4 λάθη) και Πλάις με 9 πόντους και 3/3 τρίποντα στο ξεκίνημα ήταν οι κορυφαίοι της Εφές.