Skip to main content

Η JP Morgan δημιούργησε ομάδα αφιερωμένη στις αθλητικές εξαγορές

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ακολούθησε τον Τζιμ Ράτκλιφ στην πρόσφατη απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μετά την Goldman Sachs και η JP Morgan Chase δημιούργησε μια νέα επενδυτική τραπεζική ομάδα επικεντρωμένη στον αθλητισμό, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον όλο ένα και πιο ελκυστικό αυτόν τομέα.

Όπως αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, η τράπεζα της Wall Street δημιούργησε μια νέα «ομάδα κάλυψης αθλητικών επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων» που θα προσφέρει συμβουλευτικές και χρηματοδοτικές λύσεις για επιχειρήσεις, όπως επενδύσεις franchise αθλητικών προϊόντων σε πελάτες παγκοσμίως.

«Ο αθλητισμός έχει γίνει μια ολοένα και πιο μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, προσελκύοντας όλο και περισσότερους θεσμικούς επενδυτές», δήλωσε ο Φρεντ Τουρπέν, παγκόσμιος επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής στα μέσα ενημέρωσης και τις επικοινωνίες.

Οι Έρικ Μενέλ και Τζαν Πιέρο Σαμαρτάνο θα ηγηθούν της νέας ομάδας επενδυτικής τραπεζικής και θα αναφέρονται στον ίδιο τον Τουρπέν.

Η JP Morgan έχει εργαστεί σε μια σειρά από συμφωνίες στον τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης απόκτησης ενός μειοψηφικού μεριδίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Η τράπεζα διαθέτει ήδη ένα franchise χρηματοδότησης αθλημάτων, που έχει χρηματοδοτήσει γήπεδα για πολλές ομάδες σε μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ αλλά και παγκοσμίως.

naftemporiki.gr