Skip to main content

Basket League: Τρίτο το Περιστέρι, τέταρτος ο Προμηθέας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο κουρασμένος Ολυμπιακός είδε την Καρδίτσα να ανθίσταται σθεναρά στο ΣΕΦ αλλά μην αντέχει ως το τέλος

Για πάνω από ένα ημίχρονο η Καρδίτσα ήταν ανταγωνιστική στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, που ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μισό και νίκησε με 85-73 για την 21η αγωνιστική της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 19-2 ενώ οι Θεσσαλοί υποχώρησαν στο 6-15, και θα συμμετάσχουν οριστικά στο Group 2 με τις ομάδες από την 7η ως και τη 12η θέση, με στόχο μια θέση στα πλέι οφ.

Ο Λούντζης στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση είχε 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Λαρεντζάκης στην επιστροφή του μέτρησε 14 πόντους και οι Κάνααν, Πετρούσεφ πρόσθεσαν από 11.

Για τους φιλοξενούμενους πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπιουκάναν με 18 πόντους. Ο Ουάιτ είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ ενώ ο Καμπερίδης προσέθεσε 11 πόντους και ο Μακ 10.

Η ΑΕΚ σημείωσε την ένατη νίκη της επικρατώντας με 90-82 του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά και πήρε προβάδισμα για την εξάδα, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων θα παίξει στα πλέι άουτ.

Ο Ραντλ και ο Κουζμίνσκας σημείωσαν 17 και 16 πόντους αντίστοιχα ενώ ο Κουζέλογλου είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ για την Ένωση. Από το Μαρούσι ο Τζούστον είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Ραντούλιτσα 19 πόντους κι 6 ριμπάουντ.

Το Περιστέρι θα ξεκινήσει στο Top-6 από την τρίτη θέση, μετά τη νίκη του με 84-62 επί του Άρη, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ράγκλαντ με νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και ασίστ (23 και 11 αντίστοιχα), ενώ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης πρώτος σκόρερ ήταν ο Τολιόπουλος με 14.

Ο Προμηθέας νίκησε στην παράταση, στην Πάτρα, τον Κολοσσό με 84-79 (75-75 κανονική διάρκεια) κι εξασφάλισε και μαθηματικά την τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έχασαν διαφορά 20 πόντων, ενώ κατάφεραν να επιστρέψουν από το -9 στο 36ο λεπτό. Η ομάδα του «σμαραγδένιου νησιού» παραμένει σε τροχιά έκτης θέσης και όλα θα κριθούν στην επόμενη (τελευταία) αγωνιστική.

Για τον Προμηθέα πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρέινολντς με 22 πόντους. Ο Χέιλ είχε 15 πόντους και οι Κάουαν, Κόνιαρης από 11. Για τον Κολοσσό ο Γκάουντλοκ πέτυχε 27 πόντους, ο Παπαδάκης 11 πόντους και ο Σίτου 10.