Skip to main content

Λουτσέσκου: Έχουμε τη θέληση να πάρουμε την πρόκριση

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν παραγνωρίζει τις δυσκολίες μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ (0-2) αλλά ευελπιστεί για την ανατροπή και την πρόκριση

Βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να προκριθεί στα προημιτελικά του Conference League εμφανίστηκε ο προπονητής του «Δικέφαλου», Ραζβάν Λουτσέσκου.

Στην συνέντευξη Τύπου πριν την αυριανή ρεβάνς με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (14/3, 19:45 – Τούμπα), στην οποία η θεσσαλονικιώτικη ομάδα καλείται να ανατρέψει την ήττα (0-2) στην Κροατία, ο Λουτσέσκου μίλησε για πολλά.

«Πάμε στη “μάχη” για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μία ιδιαίτερη κατάσταση, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία μας που φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Κάποιοι παίκτες ήταν και την προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό εδώ. Το συζητήσαμε όλοι και είναι κάτι ιδιαίτερο», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Και συνέχισε: «Πρέπει να κοιτάξουμε στην ψυχή μας. Να βρούμε την έμπνευση, τη δύναμη. Να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο, να τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Είναι λίγο πιο δύσκολη πλέον, σίγουρα, σε σχέση με πριν από το πρώτο ματς, αλλά στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλά, μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. Έχουμε τη θέληση και να παίξουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Αναφορικά με την αντίπαλο της ομάδας του, επισήμανε ότι «η Ντιναμό είναι μία ομάδα με εμπειρία και με ποιότητα. Έχει την υπομονή που της δίνει η εμπειρία της σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι μία ομάδα συνηθισμένη να κερδίζει. Ξέρουμε τι σημαίνει στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως να προέρχεται μια ομάδα από την Κροατία».

Όσο για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του; «Στην Ελλάδα, από τη μία γίνεσαι Θεός και την άλλη στιγμή είσαι ο χειρότερος που υπάρχει. Σωματικά δεν έχουμε πρόβλημα, είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Δεν έχουμε πρόβλημα φυσικής κατάστασης, όπως έχουμε δει. Ψυχολογικά έχουμε ένα μικρό θέμα. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου».

Σε κάθε περίπτωση, ο Λουτσέσκου ήταν κατηγορηματικός για το αν υπάρχει θέμα ποιότητας στην ομάδα του: «Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να μιλάμε για την ποιότητα. Η ομάδα αυτή έχει δώσει το 100% και πάντα, τόσο καιρό, παίζαμε σε πολύ καλό επίπεδο. Μετά τη διακοπή και το αυριανό ματς, θα πρέπει να δείξουμε ξανά τη δύναμή μας, για να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Ναι, δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο όπως 1-1,5 μήνα νωρίτερα, αλλά έχουμε την ίδια δύναμη».

Σχολιάζοντας το αν οι ποδοσφαιριστές του είναι έτοιμοι να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση, ο Λουτσέσκου υπογράμμισε: «Μιλάμε για προημιτελικά στο Conference League. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της ομάδας. Πότε συνέβη ξανά αυτό; Έχουν μπροστά τους κάτι μεγάλο, να παλέψουν για έναν τίτλο με τη δουλειά τους. Τι άλλο να θέλεις παραπάνω σαν κίνητρο; Η μπάλα είναι στα πόδια τους και είναι επαγγελματίες».

Ερωτηθείς για το αν ετοιμάζει εκπλήξεις στον Σεργκέι Γιακίροβιτς, ο Λουτσέσκου απάντησε: «Ποια μπορεί να είναι η έκπληξη; Να βάλουμε 14 παίκτες; Πρέπει να δείξουμε θέληση και αυτοπεποίθηση, να παίξουμε στους κενούς χώρους και να έχουμε συνέπεια. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά υπάρχει θέληση. Πρέπει να βάλουμε σίγουρα δύο γκολ και να μη δεχθούμε και μετά να τα δώσουμε όλα».