Skip to main content

Το Καμερούν τιμώρησε 62 παίκτες για ηλικιακή απάτη

Στους ποδοσφαιριστές επιβλήθηκε αναστολή δραστηριότητας για παραποίηση εγγράφων που σχετίζονται με την ηλικία τους

Η ομοσπονδία του Καμερούν ανέστειλε τη δραστηριότητα 62 ποδοσφαιριστών για απάτη που σχετίζεται με την ηλικία τους, συμπεριλαμβανομένου του Βίλφριντ Νέιθαν Ντουάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Actu Cameroun, η ομοσπονδία κήρυξε 62 ποδοσφαιριστές μη επιλέξιμους για τα play-off του εθνικού πρωταθλήματος.

Αιτία; Η ηλικιακή απάτη, που μαστίζει το ποδόσφαιρο του Καμερούν εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο Ντουάλα, ο μέσος της Βικτόρια Γιουνάιτεντ που είχε επιλεχθεί για την Εθνική ομάδα στο τελευταίο Κύπελλο Εθνών και ο οποίος τέθηκε σε αναστολή λόγω διπλής ταυτότητας.

Ο παίκτης ήταν ήδη αντικείμενο έντονων υποψιών, καθώς ο ίδιος ισχυριζόταν ότι είναι 17 ετών.

Οι χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, δυστυχώς, αντιμετωπίζουν τακτικά διαμάχες που σχετίζονται με παραποίηση εγγράφων σχετικά με την ηλικία των παικτών.

Από το 2016, η FIFA έχει εκδημοκρατίσει την «εξέταση καρπού», μια μαγνητική τομογραφία του καρπού που υποτίθεται ότι ανιχνεύει την ανάπτυξη των οστών του παίκτη και καθορίζει μια συσχέτιση με την περιοδική ηλικία του (παιδί, έφηβος, ενήλικας).

Τον Ιανουάριο του 2023 η ομοσπονδία του Καμερούν ανέστειλε 21 από τους 30 διεθνείς της ομάδας U17 που είχαν επιλεχθεί για ένα προκριματικό τουρνουά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στην ίδια κατηγορία.

naftemporiki.gr