Skip to main content

Basket League: Ήττες για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακό το Μαρούσι πέρασε από το Αλεξάνδρειο απέναντι στον Άρη ενώ ο Κολοσσός πήρε νίκη αλλά και διαφορά από τον ΠΑΟΚ

Το Μαρούσι πέρασε νικηφόρα απόψε από το Αλεξάνδρειο για την 20ή αγωνιστική της Basket League, επικρατώντας του γηπεδούχου Άρη με 73-67 και σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχή επιτυχία του στο πρωτάθλημα και συνολικά έβδομη φέτος.

Η αθηναϊκή ομάδα κυριάρχησε στη ρακέτα (47 ριμπάουντ, τα 15) και είχε κορυφαίο τον Ραντούλιτσα, που τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ (19 πόντοι, 12 ριμπάουντ), όπως και ο Γούνταρντ (10 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 3 μπλοκ).

Από τους νικητές διακρίθηκαν επίσης οι Νικολαΐδης (10 πόντοι, 5 ασίστ) και Κόζι (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

Οι «κίτρινοι» έχασαν για δεύτερη συνεχή φορά και η προσπάθεια τερματισμού στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Basket League δυσκόλεψε αρκετά.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, που είδαν το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 11-9, ήταν ο Τολιόπουλος με 18 πόντους (αλλά 1/10 τρίποντα), 6 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Στη Ρόδο, ο Κολοσσός ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και με ηγέτη τον Άντριου Γκάουντλοκ (24 πόντοι, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα) πήρε τους δύο βαθμούς νικώντας με 95-79 και τον έφτασε στους 28 βαθμούς.

Οι Ροδίτες υπερκάλυψαν και τη διαφορά της ήττας τους με 12 πόντους στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Θεσσαλονίκη και διατήρησαν τις ελπίδες τους για είσοδο στα πλέι οφ.

Για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα ο Μπραΐκοβιτς πρόσθεσε 16 πόντους, ενώ νταμπλ-νταμπλ σημείωσε ο Τάιλερ Πόλεϊ με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ καλύτερος ήταν ο Φρίντρικσον με 20 πόντους.