Skip to main content

Μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Φάληρο

OLYMPIAKOS – PANATHINAIKOS (ΠΛΕΙ ΟΦ SUPERLEAGUE 2023-2024) ΙΝΤΙΜΕ, Βολιτάκης Στέλιος

Το «τριφύλλι» νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έμεινε ζωντανό στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ιδανική πρεμιέρα στα play off για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό απόψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και παρέμεινε στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος, αφήνοντας τους «ερυθρολεύκους» στη τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με άμεσο ποδόσφαιρο να φτιάξει το παιχνίδι του ενώ ο Παναθηναϊκός με μεγαλύτερες κατοχές αναζητούσε την δημιουργία ευκαιριών. Οι γηπεδούχοι στο 24′ ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ. Ο Ποντένσε από τα αριστερά έπιασε ένα τρομερό σουτ με το δεξί, νίκησε τον Λοντίγκιν και άνοιξε το σκορ.

Η αντίδραση του «τριφυλλιού» άργησε αλλά ήρθε στο 42′. Ο Έσε πάνω στη γραμμή έδιωξε το πλασέ του Μπερνάρντ στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη αλλά ο Μπακασέτας πήρε το «ριμπάουντ» και έφερε το ματς στα ίσια με πολύ δυνατό σουτ σε κενή εστία.

Το παιχνίδι πήρε ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ναβάρο στο 45’+2′ να σουτάρει άουτ αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή και οι φιλοξενούμενοι στο 45’+4′ ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Με υπέροχη συνεργασία από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, το σουτ του αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη και ο Ιωαννίδης από κοντά έσπρωξε την μπάλα στο πλεκτό για το 2-1.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε για να πιέσει, κέρδισε μέτρα και στο 61′ είδε τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του Ελ Καμπί. Παρά την κατοχή της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλές επιλογές στα τελευταία μέτρα και ο Παναθηναϊκός στη πρώτη του καλή επίθεση κατάφερε να σκοράρει και τρίτη φορά και να… καθαρίσει το ματς.

Ο Μπερνάρντ από αριστερά έγινε κάτοχος της μπάλας και με πάρε-βάλε πάσα βρήκε τον αμαρκάριστο Ιωαννίδη, ο οποίος σαν σε προπόνηση νίκησε τον Πασχαλάκη για το 3-1.

Το γκολ αυτό «έκοψε» τα πόδια του Ολυμπιακού και οι «πράσινοι» χωρίς να δυσκολευθούν κράτησαν μέχρι τέλους ένα μεγάλο «διπλό» που τους κρατά όρθιους στη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος.