Skip to main content

ΑΕΚ: Aπόλυτα κυρίαρχη και νικήτρια στη Λαμία

ΛΑΜΙΑ ΑΕΚ LAMIA AEK ΠΛΕΙ ΟΦ SUPERLEAGUE ΦΑΣΗ ΠΟΝΣΕ
LAMIA – AEK (ΠΛΕΙ ΟΦ SUPERLEAGUE 2023-2024) INTIME, φωτ: Βήχος Νίκος

Ο σέντερ φορ του «δικέφαλου αετού» είχε μεγάλα κέφια και στο 93' μετά από κάθετη πάσα του Λιούμπισιτς, με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0

Η Ένωση δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο και με γκολ των Κάλενς, Πόνσε και Γκαρσία(2), νίκησε 4-0 την ομάδα της Φθιώτιδας, ξεκινώντας με το δεξί την διαδικασία των play off.

Απόλυτα σοβαρή, συγκεντρωμένη και κυριαρχική παρουσιάστηκε στη Λαμία η ΑΕΚ και με 4-0 ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μίνι πρωτάθλημα που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή.

Η Ένωση ήταν το «αφεντικό» της αναμέτρησης από την αρχή μέχρι και το τέλος, δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από τους γηπεδούχους και με τα τέρματα των Κάλενς, Πόνσε και Γκαρσία(2) έβαλε το «τρίποντο» στις αποσκευές της για την επιστροφή στην Αθήνα.

Tρεις βαθμοί που για την ώρα φέρνουν την ΑΕΚ στη κορυφή της Super League με 62 έναντι 60 του δεύτερου ΠΑΟΚ που παίζει απόψε(21:00) με τον Άρη στην άδεια λόγω τιμωρίας, Τούμπα.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ μετέτρεψε την αναμέτρηση σε μία «πολιορκία» της Λαμίας. Η Ένωση είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας, πίεσε, απείλησε, δημιούργησε μεγάλες στιγμές και η απόλυτη υπεροχή της καρποφόρησε στο 45’+1′.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Πήλιος στο 10′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, στο 32′ ο Κοσέλεφ έδιωξε την κεφαλιά του Πόνσε ενώ στο 38′ και στο 39′, Πόνσε και Κάλενς δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Κάτι που έγινε ο Κάλενς στον έξτρα χρόνο. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά, ο Κοσέλεφ απέκρουσε και ο Κάλενς από κοντά πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πινέδα στο 48′ σούταρε άουτ από καλή θέση και στη συνέχεια η «Ένωση» έριξε τον ρυθμό της, ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι.

Στο 68′ το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα «καθάρισε» το ματς, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ. Από πλάγιο του Ρότα, ο Πόνσε πέρασε τον Τζανετόπουλο και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ.

Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η ΑΕΚ διαχειρίστηκε με σχετική ευκολία το προβάδισμά της και στο 88′ ο Λιβάι Γκαρσία έβαλε ένα τρομερό γκολ. Πήρε την μπάλα από την μεσαία γραμμή, πέρασε τους αντιπάλους του και με έναν τρομερό «κεραυνό» από τα 25 μέτρα έκανε το 3-0.

Ο σέντερ φορ του «δικέφαλου αετού» είχε μεγάλα κέφια και στο 93′ μετά από κάθετη πάσα του Λιούμπισιτς, με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.