Skip to main content

O Σερ Τζιμ Ράτκλιφ χτίζει νέο γήπεδο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τέλος εποχής για το «Όλντ Τράφορντ», καθώς ο ισχυρός άνδρας των «κόκκινων διαβόλων» ανακοίνωσε το σχέδιο για την καινούρια έδρα του συλλόγου

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ θέλει να φέρει επανάσταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την απόκτηση του 25% του συλλόγου και όπως ανακοίνωσε, το μεγάλο του σχέδιο αφορά την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου για την ομάδα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι», μάλιστα, ανακοίνωσαν την σύσταση μίας ομάδας υπεύθυνης για το πρότζεκτ, το οποίο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Σε αυτή βρίσκονται ο Βρετανός πρώην αθλητής, Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος διετέλεσε και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, ο Άντι Μπέρναμ, δήμαρχος του Greater Manchester, αλλά και ο παλαίμαχος άσος του κλαμπ, Γκάρι Νέβιλ.

Ο Ράτκλιφ, μιλώντας επί του θέματος, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό έργο ανάπλασης για μια περιοχή του Ευρύτερου Μάντσεστερ που έχει παίξει τόσο βασικό ρόλο στη βρετανική βιομηχανική ιστορία, αλλά που σήμερα απαιτεί νέες επενδύσεις για να ευδοκιμήσει ξανά.

Η βορειοδυτική Αγγλία έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ωστόσο δεν έχουμε ένα στάδιο στην κλίμακα του Γουέμπλεϊ, του Καμπ Νόου ή του Μπερναμπέου.

Δεν θα μπορέσουμε να το αλλάξουμε μόνοι μας, γι’ αυτό αυτή η ομάδα εργασίας είναι τόσο σημαντική για να μας βοηθήσει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία που μας δίνεται μια φορά τον αιώνα».