Skip to main content

Ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποχρέωσε σε βαριά εντός έδρας ήττα (4-1) τους «ερυθρόλευκους» που πηγαίνουν πια στη ρεβάνς για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού επί Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο ήταν βαριά. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 4-1 στο Φάληρο από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν το Conference League στη φάση των «16», αφού είναι πολύ δύσκολο να νικήσουν με διαφορά τεσσάρων τερμάτων στη ρεβάνς της άλλης Πέμπτης (14/3), στη Σερβία.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, πληρώνοντας τα λάθη της, την αλαζονία της να παίξει φουλ επίθεση από την αρχή χωρίς να προσέξει την ανασταλτική λειτουργία και την κακή προσέγγιση του προπονητή τους.

Χθες, στη συνέντευξη Τύπου, ο Βάσκος τεχνικός είχε τονίσει πως έχει κατασταλάξει σε πρόσωπα και τακτική, αλλά εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι ο «νέος» στην προπονητική Ρόμπι Κιν ήταν εκείνος που παρέδωσε σεμινάριο στην προσέγγισή του για τον αγώνα.

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν από τα πλάγια τους αμυντικά ευάλωτους Ροντινέι, Ορτέγκα και δικαιώθηκαν στο έπακρο, παρότι πρέπει να ειπωθεί ότι ο Μεντιλίμπαρ είχε μιλήσει στους παίκτες του ειδικά για την προτίμηση της Μακάμπι να αναπτύσσεται από τα άκρα.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Μίλσον έκανε μια πάσα από τα δεξιά που δεν φαινόταν να έχει τύχη, αλλά η μπάλα πέρασε μυστηριωδώς κάτω από τα πόδια του Έσε και δίπλα από τον Ρέτσο, με τον πολύπειρο Ζάχαβι να εκτελεί τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μακάμπι «χτύπησε» από την πλευρά του Ορτέγκα, όταν από λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής ο Πέρετζ έκανε το σουτ από την περιοχή, ο Πασχαλάκης απέκρουσε προσωρινά και ο Σαχάρ, αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι έγραψε το 0-2.

Στο 13΄ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με κεφαλιά του Ελ Κααμπί από σέντρα του Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι κι έδωσαν ελπίδες στο κοινό τους, που γρήγορα διαψεύστηκαν. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά στο πρώτο ημίχρονο που ο Μαροκινός επιθετικός πήρε σωστά την μπάλα, καθώς οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να του την περάσουν σωστά και να εκμεταλλευτούν τη δαιμονιώδη φόρμα του.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Μακάμπι έφτασε στο 3-1, με τη φάση να ξεκινά πάλι από την πλευρά του Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος καταδίωξε τον Μίλσον με ταχύτητα… παλαίμαχου, εκείνος τον πέρασε εύκολα πάνω στη γραμμή του άουτ και γύρισε στον αμαρκάριστο Ζάχαβι για το δεύτερο προσωπικό τέρμα του πολύπειρου στράικερ.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 2-3 έχασε ο Ελ Κααμπί στο 54΄, μετά το εντυπωσιακό σόλο του Όρτα ανάμεσα σε τρεις παίκτες και την πάσα στον Μαροκινό, ο οποίος νικήθηκε στο τετ τετ από τον τερματοφύλακα της Μακάμπι.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι αλλά φάσεις δεν έβγαζε, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ στη μοναδική τελική τους στο δεύτερο ημίχρονο ως εκείνο το σημείο!

Στο 74΄ και σε φάση που η μπάλα γύρισε έξω από την περιοχή η σέντρα βρήκε αμαρκάριστο τον Πέρετζ αυτή τη φορά, που νίκησε με κεφαλιά τον Πασχαλάκη για το τελικό 1-4, αφού στο 89΄ ο Καρβάλιο είδε το ωραίο σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο δοκάρι.