Skip to main content

Λουτσέσκου: Είμαστε σοβαροί και ξέρουμε τι θέλουμε

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σίγουρος για την ομάδα του και τις δυνατότητές της ενόψει του αγώνα στο Ζάγκρεμπ με την Ντινάμο

Την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του και την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει από το «Μάκσιμιρ» (Πέμπτη 7/3, 22:00) με θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» με τους πρωταθλητές Κροατίας για τους «16» του Conference League.

Ο 55χρονος Ρουμάνος τεχνικός αρχικά σχολίασε την κλήρωση και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που εντόπισε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και δυνατή ως σύνολο. Είναι μια ομάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει μεγάλη ένταση, αλλά είναι οργανωμένη και ξέρει να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη αντιπάλου. Έχει καλούς παίκτες και πιστεύω πως ο Γιόζιπ Μίσιτς είναι ο καλύτερός της».

Αναφερόμενος στο πώς έχει προετοιμάσει τους παίκτες του, ο Λουτσέσκου τόνισε: «Έχουμε βελτιωθεί, έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε σοβαροί και ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια έμπειρη ομάδα αλλά έχουμε τεράστιο κίνητρο όπως και ψυχολογία αφού δεν έχουμε ηττηθεί στη διοργάνωση και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε».

Ο Λουτσέσκου διευκρίνισε ότι στο μυαλό του δεν βρίσκεται η πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Άρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…πάντα λέω πως το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό. Για εμάς υπάρχει η Ντιναμό και θα κάνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Εκεί εστιάζω και στη συνέχεια θα σκεφτώ το επόμενο».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. «Θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτή είναι η προσέγγιση μου», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο 24χρονος τερματοφύλακας σχολιάζοντας το γεγονός πως θα βρεθεί απέναντι σε συμπατριώτες του.

Μιλώντας για την κλήση του στην Εθνική από τον Ζλάτκο Ντάλιτς, ο Κοτάρσκι είπε: «Είναι τιμητικό και είμαι χαρούμενος που ήρθε αυτή η κλήση. Ήταν μια όμορφη εβδομάδα για εμένα, αλλά έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες έως τότε, οπότε εγώ δουλεύω σκληρά για τον ΠΑΟΚ. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τη Ντιναμό, ο πρώην τερματοφύλακας του Άγιαξ τόνισε ότι «… έχουμε κάνει την ανάλυσή μας. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να προκριθούμε».

Όσο για τις διαφορές με τον αγώνα απέναντι στη Χάιντουκ; «Δεν είναι καλό να συγκρίνουμε τα δύο παιχνίδια. Ήμασταν μια νέα ομάδα τότε. Σίγουρα δε θα είναι ίδια ματς. Θα είναι άλλο παιχνίδι. Σεβόμαστε τη Ντιναμό, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και την ποιότητά μας».