Skip to main content

Basket League: Στην ΑΕΚ το ντέρμπι των «Δικέφαλων»

Πολύ σημαντικές νίκες σημείωσαν επίσης ο Προμηθέας επί του Άρη στην Πάτρα και το Λαύριο με την Καρδίτσα, αποκτώντας πλεονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους τους

Με αντεπίθεση διαρκείας στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ νίκησε στο κλειστό της Πυλαίας τον ΠΑΟΚ με 94-85, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής στην Basket League και στην επανέναρξή της μετά τη διακοπή για το Κύπελλο και την Εθνική ομάδα.

Με αυτό τον τρόπο η Ένωση επανάκαμψε στα θετικά αποτελέσματα μετά τις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα από Παναθηναϊκό, Κολοσσό και την ήττα στα προημιτελικά του Final-8 του Κυπέλλου, από τους «πράσινους».

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κουζμίνσκας (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κοψίματα), το έργο του οποίου στήριξαν οι ΜακΡέι (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) και Χόλινς (15 πόντοι, 2 ασίστ , 2 κλεψίματα).

Ο ΠΑΟΚ έχασε για τρίτο στη σειρά παιχνίδι, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και το Κύπελλο από τον Άρη, στο ντεμπούτο του Στάθη Νεραντζάκη στον πάγκο της ομάδας. Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Τάουνς (17π.).

Με πρώτο σκόρερ τον Χέιλ (16 πόντοι), 18 επιθετικά ριμπάουντ και καλή άμυνα, ο Προμηθέας λύγισε εύκολα τον Άρη στην Πάτρα για δεύτερη φορά φέτος (70-57) κι έχει πλεονέκτημα έναντι των «Κίτρινων» για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από την πλευρά της δεν ήταν κακός αμυντικά ενώ μάζεψε και 16 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά πλήρωσε τα πολλά (21) λάθη και την έλλειψη επιθετικών λύσεων.

Μεγάλη νίκη και για το Λαύριο, που επιβλήθηκε στην έδρα του με 76-57 της Καρδίτσας, κάλυψε τη διαφορά της ήττα της στον πρώτο γύρο και έχει προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Θεσσαλούς.

Το Λαύριο βελτίωσε το ρεκόρ του σε 7-12 διατηρώντας ελπίδες για μια θέση στην πρώτη εξάδα, ενώ η Καρδίτσα υποχώρησε στο 6-13 μετρώντας 10 ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Θόρντον με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Μέξα, ενώ Καστανέδα και Χόχλερ είχαν από 12 πόντους και ο Μουρ συμπλήρωσε άλλους 11.

Για την Καρδίτσα ο Ουάιτ τελείωσε με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Μακ είχε 13 πόντους, ενώ ο ΜακΚάλουμ μέτρησε μόλις 1/12 σουτ (0/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα) σε 28 λεπτά συμμετοχής.