Skip to main content

Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός στον Πογκμπά για ντόπινγκ

Αν η ποινή δεν μειωθεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γαλλία το 2018 κινδυνεύει να ολοκληρώσει την καριέρα του στα 30 χρόνια του

Τεράστιο πλήγμα για τον μέσο της Γιουβέντους Πολ Πογκμπά, του οποίου η καριέρα βρίσκεται πια σε κίνδυνο πρόωρης ολοκλήρωσης.

Θετικός στην τεστοστερόνη στις 20 Αυγούστου, μετά από τον αγώνα με την Ουντινέζε (3-0), ο Γάλλος διεθνής αρνήθηκε να διαπραγματευτεί μείωση της ποινής με τον Ιταλό εισαγγελέα κατά του ντόπινγκ, ο οποίος ως εκ τούτου ζήτησε τετραετή αποκλεισμό.

Και σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica αυτή την Πέμπτη (29/2), το αίτημα έγινε επίσημα δεκτό από το ιταλικό δικαστήριο αντιντόπινγκ, το οποίο επιβεβαίωσε την τιμωρία του πρώην παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 4 χρόνια!

Αναφορικά με το «γιατί» του εύρους της τιμωρίας, η εισαγγελία δεν πίστεψε ποτέ την εκδοχή του Πογκμπά για τον ακούσιο χαρακτήρα αυτού του ντόπινγκ.

Πλέον, ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα όλες τις πιθανές διαδικασίες για να αμφισβητήσει αυτή την ποινή, η οποία θα μπορούσε να τερματίσει την καριέρα του.

Ο 30χρονος Πογκμπά είχε προλάβει να παίξει σε δύο αγώνες την εφετινή περίοδο, πριν δώσει θετικό δείγμα και τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό.