Skip to main content

Άνετα ο Παναθηναϊκός, νίκησε 2-0 τον Άρη και παρέμεινε «ζωντανός»

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Με γκολ του Μπακασέτα και του Ιωαννίδη το «τριφύλλι» νίκησε τους «κίτρινους» και διατηρήθηκε στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο ΑΕΚ

Μετά τις δύο σημαντικές απώλειες βαθμών με Λαμία και Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε απόψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 επί του Άρη στη Λεωφόρο. Το «τριφύλλι» διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για κατάκτηση του τίτλου, παραμένοντας στο -3 από την πρώτη ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο μέρος και ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς άνοιξε το σκορ στο 3′ με τον Μπακασέτα έπειτα από ασίστ του Παλάσιος. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ είχε πολλές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια.

Ο Μπακασέτας στο 5′ νικήθηκε από τον Κουέστα, στο 14′ ο Μπερνάρντ αμαρκάριστος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι ενώ στο 18′ ο Ιωαννίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Μάλιστα, ο Έλληνας φορ στο 31′ έχασε νέα καλή ευκαιρία, με τον Άρη να βελτιώνει την εικόνα του από το 35′ και έπειτα αλλά να μην μπορεί να φανεί απειλητικός.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης είχε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ζαμόρα στο 47′ που πέρασε λίγο άουτ και πέντε λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός… καθάρισε το ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έβγαλαν σοβαρή αντίδραση, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν ιδανικά το προβάδισμά τους και χωρίς να δυσκολευθούν έφτασαν άνετα στην επικράτηση.