Skip to main content

Η Premier League μείωσε την ποινή της Έβερτον

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε αρχικά τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών, οι οποίοι έγιναν 6 μετά την έφεση που άσκησε

Η Έβερτον είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα τον Νοέμβριο του 2023 για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι, όμως αμφισβήτησε την απόφαση στην επιτροπή εφέσεων της Premier League και δικαιώθηκε εν μέρει.

Σήμερα, τα «Ζαχαρωτά» είδαν την ποινή που τους επιβλήθηκε, τη μεγαλύτερη αθλητική κύρωση στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, να μειώνεται στους έξι βαθμούς, με άμεση ισχύ. Η Έβερτον, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας (26/2) δέκατη έβδομη στο αγγλικό πρωτάθλημα με 21 βαθμούς, ανέβηκε στη δέκατη πέμπτη θέση με 25.

Ο σύλλογος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «ικανοποιημένος» με την απόφαση που έλαβε η επιτροπή εφέσεων.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή εκτίμησε τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο σύλλογος είχε υποστεί υπερβολικές οικονομικές απώλειες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022, μετρώντας συνολική ζημία 124,5 εκατομμυρίων λιρών τα τελευταία τρία χρόνια, έναντι του επιτρεπόμενου ορίου των 105 εκατομμυρίων λιρών.

Η ποινή των δέκα βαθμών που επέβαλε ακολούθως η αγγλική Λίγκα χαρακτηρίστηκε από την Έβερτον ως «δυσανάλογη και άδικη», στην προσπάθειά της για να παραμείνει στην κατηγορία.