Skip to main content

Έτσι θα διοικήσει ο Ράτκλιφ: τα πρόσωπα-κλειδιά και οι ρόλοι τους

Ο νέος μεγάλος παίκτης των «Κόκκινων Διαβόλων» είναι έτοιμος και στελεχώνει την ομάδα του για να χτυπήσει την κορυφή

Αν και ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ δραστηριοποιείται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τότε που ανακοινώθηκε η επένδυσή του στο σύλλογο (παραμονή Χριστουγέννων), η είσοδός του στους «Κόκκινους Διαβόλους» επικυρώθηκε επίσημα μόλις τις τελευταίες ημέρες.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του κολοσσού των πετροχημικών INEOS, έχει εξασφαλίσει μειοψηφική επένδυση στη Γιουνάιτεντ, όμως είναι πια ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος του συλλόγου.

Τα έξι αδέρφια Γκλέιζερς έχουν συλλογικά μεγαλύτερη δύναμη ψήφου απ΄ αυτόν αλλά κανένα άτομο δεν έχει μεγαλύτερο μερίδιο, το οποίο θα αυξηθεί στο 28,9% όταν ολοκληρωθεί η εισφορά κεφαλαίου των 300 εκατομμυρίων δολαρίων, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις τού τεχνοκράτη Ράτκλιφ και ποια τα πρόσωπα-κλειδιά που θα εμπιστευτεί για να τον πλαισιώσουν σε αυτό το εγχείρημα που στοχεύει στην ολική επαναφορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή.

Κατ΄ αρχάς ο Σερ Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, διευθυντής αθλητισμού της INEOS και τώρα μέλος του Δ.Σ. στο σύλλογο. Δουλειά του είναι να συγκεντρώσει μια εκτελεστική ομάδα που θα μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της Γιουνάιτεντ.

Μετά την πρόσληψη του Ομάρ Μπεράντα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, επόμενο σημαντικό καθήκον του Μπρέιλσφορντ είναι να προσλάβει αθλητικό διευθυντή.

Επιλέχθηκε ο Νταν Άσγουορθ και τώρα το βασικό ερώτημα είναι ποια αποζημίωση θα δεχτεί η Νιούκαστλ για να συναινέσει στη μετακίνηση του στελέχους της.

Ένα άλλο πρόσωπο που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Μπρέιλσφορντ είναι ο αθλητικός διευθυντής της Σαουθάμπτον, Τζέισον Γουίλκοξ, ενώ ο Ζαν-Κλοντ Μπλαν, διευθύνων σύμβουλος της INEOS Sport έχει ποδοσφαιρικό ιστορικό, έχοντας εργαστεί σε Γιουβέντους και Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Τομ Κρότι, διευθυντής της INEOS από το 2001, έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση στο παρελθόν και μπορεί να αναλάβει παρόμοιο επικοινωνιακό ρόλο για την INEOS στη Γιουνάιτεντ.

Ο Τζος Τόμσον, διευθυντής έργου στην INEOS Sport, θεωρείται δεξί χέρι του Μπρέιλσφορντ. Μπορεί να χειριστεί τα logistics και να παρακολουθεί συναντήσεις για λογαριασμό του Μπρέιλσφορντ.

Ο Τζον Ρις, συνιδιοκτήτης της INEOS, εντάχθηκε στην εταιρεία του Ράτκλιφ το 2000 ως οικονομικός διευθυντής. Ο 66χρονος παίρνει θέση στο διοικητικό συμβούλιο της United plc, που σημαίνει ότι μπορεί να εκπροσωπεί τις απόψεις της INEOS για όλες τις σημαντικές αποφάσεις σε μακροοικονομικό επίπεδο, εάν απαιτείται ψηφοφορία.

Ο Ρομπ Νέβιν, πρόεδρος της INEOS Sport, καταλαμβάνει επίσης θέση στο Δ.Σ. της Γιουνάιτεντ. Όπως ο Ρις, πρωταρχικός σκοπός του θα είναι να αντικατοπτρίζει τις απόψεις της INEOS στην αίθουσα συνεδριάσεων για θέματα όπως η αναχρηματοδότηση χρέους και οι βελτιώσεις στα γήπεδα.

naftemporiki.gr