Skip to main content

Με ήρωα τον Ντραγκόφσκι ο Παναθηναϊκός πέρασε στον τελικό

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ο Πολωνός κίπερ με τρεις επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι έστειλε το ''τριφύλλι'' στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας επί του ΠΑΟΚ.

Σε έναν μυθικό ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας στα πέναλτι επί του ΠΑΟΚ. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 1-0 υπέρ του ”δικεφάλου του βορρά”, η παράταση 2-1 και πάλι υπέρ του αλλά στα πέναλτι το ”τριφύλλι” επικράτησε με 6-5 και πανηγύρισε την πρόκριση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπαρτολμιέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος έπιασε τρία πέναλτι στη σχετική διαδικασία σε εκτελέσεις που αν πήγαιναν στο πλεκτό, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το ματς.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος αλλά όχι ουσιαστικός, έχοντας μία μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ στο 13′ που έβγαλε ο Ντραγκόφσκι. Στο δεύτερο ημίχρονο το σύνολο του Λουτσέσκου κυριάρχησε και στο 72′ άνοιξε το σκορ με ωραία εκτέλεση του Ζίβκοβιτς. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι φιλοξενούμενοι στο 105′ πήραν προβάδισμα πρόκρισης με κεφαλιά του Κεντζιόρα. Στη συνέχεια λόγω τραυματισμού του Μπάμπα έμειναν με παίκτη λιγότερο και στο 129′ ο Λημνιός έδωσε το… φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι, εκεί όπου ο Ντραγκόφσκι είπε ”όχι” τρεις φορές και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου.

H διαδικασία των πέναλτι

Σπόραρ Απόκρουση Κοτάρσκι
Κουλιεράκης 0-1
Γερεμέγεφ 1-1
Μουργκ 1-2
Μπακασέτας 2-2
Κεντζιόρα 2-3
Κώτσιρας 3-3
Μεϊτέ 3-4
Μλαντένοβιτς 4-4
Ντεσπόντοφ Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Λημνιός άουτ
Οζντόεφ Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Μαντσίνι 5-4
Μάρκος Αντόνιο 5-5
Αράο Δοκάρι
Γιόνι Ότο Απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι
Σένκεφελντ 6-5
Σαμάτα άουτ