Skip to main content

Νέος προπονητής της Μαρσέιγ ο Γκασέ

Ο 70χρονος Γάλλος τεχνικός είναι πολύ έμπειρος κι έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στο πρωτάθλημα της χώρας του

Λίγες ώρες μετά την απόλυση του Τζενάρο Γκατούζο από τη θέση του προπονητή, οι Φωκαείς ανακοίνωσαν τον αντικαταστάτη του, που είναι ο Ζαν-Λουί Γκασέ.

Έμπειρος προπονητής τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, ο Γκασέ έχει περάσει περισσότερα από 30 χρόνια σε διάφορους πάγκους στο γαλλικό πρωτάθλημα και στο εξωτερικό.

Οι εμπειρίες του ως βοηθός ή επικεφαλής προπονητής των Μπορντό, Σεντ Ετιέν, Μονπελιέ και Παρί Σεν Ζερμέν τον έκαναν έναν από τους πιο έμπειρους Γάλλους προπονητές και του επέτρεψαν να κατακτήσει 4 πρωταθλήματα (2009, 2014, 2015, 2016), 2 Κύπελλα (2015, 2016) και 4 Λιγκ Καπ Γαλλίας (2009, 2014, 2015, 2016).

Αναγνωρισμένος για την τακτική προσέγγιση, την αίσθηση των σχέσεών του με τους ποδοσφαιριστές, την ικανότητά του να κινητοποιεί τις ομάδες που έχει προπονήσει και την εργασιακή κουλτούρα του, ο Γκασέ είχε την ευκαιρία να εργαστεί και σε διεθνές επίπεδο, στην Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού και την Εσπανιόλ.

«Είναι τεράστια τιμή για μένα να ενταχθώ σε αυτόν τον θρυλικό σύλλογο. Ανυπομονώ να αρχίσω να δουλεύω με αυτήν την ομάδα για να προετοιμαστούμε για τις επόμενες διοργανώσεις και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», ήταν η πρώτη δήλωσή του ως προπονητής στο συγκρότημα της Μασσαλίας.