Skip to main content

Πέθανε ο Αντρέας Μπρέμε

Στην εποχή του ο Γερμανός διεθνής υπήρξε από τους κορυφαίους αριστερούς μπακ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου

Σοκ στον χώρο του ποδοσφαίρου για την απώλεια του Αντρέας Μπρέμε, που πέθανε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Μόναχο, σε ηλικία 63 ετών, από καρδιακή ανακοπή.

Ο Αντρέας Μπρέμε (9 Νοεμβρίου 1960 – 20 Φεβρουαρίου 2024) ήταν παλαίμαχος Γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής, που διέπρεψε τόσο με την Εθνική ομάδα (Δυτική Γερμανία), με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου το 1990, όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο.

 

Ο Μπρέμε υπήρξε από τους πιο ολοκληρωμένους ακραίους (αριστερούς) αμυντικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ενίσχυσε την Εθνική ομάδα σε τρία Μουντιάλ, πρώτο εκ των οποίων το 1986 με την τότε Δυτική Γερμανία.

Στη «Νάσιοναλμανσαφτ» κατέγραψε 86 συμμετοχές, ενώ έπαιξε σε κορυφαίους συλλόγους της χώρας του (Μπάγερν Μονάχου, Καϊζερσλάουτερν) και του εξωτερικού, κατακτώντας το 1989 το ιταλικό πρωτάθλημα με την Ίντερ και με συμπαίκτες τους διάσημους συμπατριώτες του Λόταρ Ματέους και Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Στους Λομβαρδούς αγωνίστηκε την τετραετία 1988-1992 κι εκτός του πρωταθλήματος που προαναφέρθηκε, τους βοήθησε να κατακτήσουν επίσης το Κύπελλο Ιταλίας και το Κύπελλο UEFA.

Σε συλλογικό επίπεδο φόρεσε επίσης τις φανέλες των Μπάρμπεκ-Ουλενχόρστ, Σααρμπρίκεν και Ρεάλ Σαραγόσα.

naftemporiki.gr