Skip to main content

Τυφώνας στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Η ολικά μεταμορφωμένη ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έστησε «πάρτι» στην πιο δύσκολη ίσως έδρα του πρωταθλήματος και παρέμεινε στη διεκδίκηση του τίτλου

Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός υποχρέωσε σε βαριά εντός έδρας ήττα τον ΠΑΟΚ περνώντας επιβλητικά με 4-1 από την Τούμπα και δημιούργησε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα μετά από 23 αγωνιστικές, καθώς μόνη πρώτη είναι πια η ΑΕΚ, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δήλωσαν παρόντες στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ταυτόχρονα, η πειραϊκή ομάδα πλήρωσε τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης με το ίδιο νόμισμα για την ήττα της στον πρώτο γύρο (4-2) και μαζί με την Ένωση, που είχε νικήσει νωρίτερα την Κηφισιά με 3-0, ήταν οι δύο ωφελημένοι της 23ης ημέρας από το «κουαρτέτο» της κορυφής.

Κάθε παιχνίδι ανάμεσα σε αυτό το ζευγάρι είναι τις περισσότερες φορές διαφήμιση του ποδοσφαίρου και το ίδιο έγινε κι απόψε, καθώς είχε δύναμη, πάθος, ρυθμό και ευκαιρίες. Η πρώτη απ΄ αυτές ήταν στο 7΄ για τους γηπεδούχους, με τον Μουργκ να σουτάρει με το δεξί έξω από την περιοχή δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Δέκα λεπτά αργότερα, από προσπάθεια του Όρτα, ο Ναβάρο «τσίμπησε» την μπάλα αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε ετοιμότητα. Σαφώς καλύτερη η στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 19’, με τον Φορτούνη να βρίσκεται με την μπάλα στα πόδια στο ύψος του πέναλτι, από λάθος του Μεϊτέ, αλλά αστόχησε.

Στο 29΄ το σκορ άνοιξε στην Τούμπα για τους φιλοξενούμενους, όταν από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Ποντένσε βρήκε κάθετα τον Τσικίνιο που έκανε το πρώτο σουτ, ο Κατάρσκι απέκρουσε ασθενώς και ο Ναβάρο στο ριμπάουντ έγραψε το 0-1.

Οι Θεσσαλονικείς έψαξαν την άμεση απάντηση και τη βρήκαν στο 37΄, όταν ο Κωνσταντέλιας έκλεψε στη μεσαία γραμμή από τον Ροντινέι, σε φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ, ο Ορτέγκα πρόλαβε τον Μουργκ αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Ντεσπόντοφ που πλάσαρε για το 1-1.

Στο 54΄ ο Ποντένσε κέρδισε φάουλ από τον Σάστρε, το εκτέλεσε γρήγορα με τον Ορτέγκα και ο Πορτογάλος επιθετικός με ένα εκπληκτικό σουτ στο αριστερό «Γ» του Κοτάρσκι ξανάδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε ξανά για γρήγορη αντίδραση και πλησίασε στο γκολ στο 59΄, όταν από βαθιά μπαλιά του Μπάμπα, Ορτέγκα και Οζντόεφ διεκδίκησαν στον αέρα την μπάλα, αυτή στρώθηκε στον αφύλακτο Ντεσπόντοφ που αστόχησε.

Ο Λουτσέσκου επιχείρησε να παρέμβει τακτικά στο παιχνίδι με τις αλλαγές του, αλλά στο 84΄ ο αγώνας κρίθηκε: οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας πια άπλετους χώρους, βγήκαν στην αντεπίθεση και ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα-ασίστ στον Ελ Κααμπί, που έχοντας μπει στον αγώνα στο 76΄ «εκτέλεσε» με το αριστερό για το 1-3.

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο 90΄, όταν ο Τσικίνιο βρήκε στο χώρο τον Ποντένσε, ο Κοτάρσκι σταμάτησε με το σώμα το σουτ του Πορτογάλου, αλλά η μπάλα πήγε στον Ελ Κααμπί κι εκείνος έδωσε θριαμβευτική χροιά στη νίκη της ομάδας του.

Κάπως έτσι η πειραϊκή ομάδα, με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει ιδανικό ντεμπούτο και στη Super League μετά το Conference League, διέκοψαν το αήττητο σερί 12 αγωνιστικών του ΠΑΟΚ και, ταυτόχρονα, έβαλαν… φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς τέσσερις ομάδες είναι πια σε απόσταση πέντε βαθμών.