Skip to main content

Στην κορυφή και… περιμένει η ΑΕΚ

Η Ένωση «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο 25λεπτο, όταν προηγήθηκε 2-0 με τον Λιβάι Γκαρσία για να φτάσει σε μια από τις πιο άνετες φετινές νίκες της

Η Κηφισιά δεν αποτελούσε αντίπαλο που θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την ΑΕΚ κι αυτό αποδείχθηκε στο χορτάρι της OPAP Arena, όπου η Ένωση έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 3-0 και ανέβηκε μόνη στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η Ένωση ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό και αναμένει το αποτέλεσμα του εν εξελίξει ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για να δει αν θα παραμείνει στην κορυφή και μετά την ολοκλήρωσή του, αν θα ισοβαθμήσει με τον έτερο «Δικέφαλο» ή θα περάσει δεύτερη.

Στο 4ο λεπτό ο Σπίνος ανέτρεψε τον Λιβάι Γκαρσία στην περιοχή, είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Γκορτσίλα αλλά ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος ο άσος της ΑΕΚ.

Από το σημείο εκείνο και ύστερα το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος των «κιτρινόμαυρων» και το γκολ ζήτημα χρόνου. Τελικά το σκορ στην «Αγιά Σοφιά» άνοιξε στο 19΄ με πολύ ωραίο τέρμα, τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ελίασον έκανε εντυπωσιακή κίνηση από δεξιά κι έδωσε «συστημένη» ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία που δεν είχε παρά να πάρει την εκδίκησή του με κεφαλιά-ψαράκι.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν ο ίδιος που διπλασίασε με κοντινή κεφαλιά, αφού πήρε το ριμπάουντ στην αρχική απόκρουση του Αναγνωστόπουλου στο κοντινό σουτ του Γκατσίνοβιτς.

Με τη νίκη να έχει ουσιαστικά κατακτηθεί από το πρώτο ημίχρονο και τον τερματοφύλακα της Κηφισιάς να κρατάει το σκορ σε λογικό επίπεδο στις κατά κύματα επιθέσεις των παικτών του Αλμέιδα, το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90΄ ο Λιούμπιτσιτς με κεφαλιά από σέντρα του Άμραμπατ, στο πρώτο γκολ της καριέρας του στην ΑΕΚ.