Skip to main content

Πράσινο φως από την Premier League στον Ράτκλιφ

Πλέον, δεν απομένει παρά η συγκατάθεση και της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να επισημοποιηθεί η είσοδός του στη Μάντσεστερ Γ.

Η αγορά μειοψηφικού μεριδίου στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σερ Τζιμ Ράτκλιφ και την INEOS έλαβε έγκριση από την Premier League, αλλά εξακολουθεί να αναμένει τη συγκατάθεση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας (Football Association).

Η Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου να περάσει στον Ράτκλιφ το 25% των μετοχών με μια αγορά 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα έφερνε τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο να αναλαμβάνει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών λειτουργιών του συλλόγου.

Ο 71χρονος Ράτκλιφ δήλωσε τον Ιανουάριο ότι ήλπιζε πως το μερίδιό του στη Γιουνάιτεντ θα έχει εγκριθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), μια κυβερνητική υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε χθες (12/2) ότι η Premier League ενέκρινε την κίνηση.

Ωστόσο, η έγκριση της FA -απαιτείται για τη συμμετοχή του συλλόγου στη Super League Γυναικών- εκκρεμεί ακόμη, καθώς και ορισμένες άλλες κανονιστικές απαιτήσεις.

Η εξέλιξη της Δευτέρας επιβεβαίωσε ότι η προθεσμία παρατάθηκε από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, έως το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, με όσους βρίσκονται κοντά στη συμφωνία να αναφέρουν ότι η διαδικασία προχωρά ακόμα θετικά.

Από τις 9 Φεβρουαρίου περίπου το 37% των διαθέσιμων μετοχών της Κατηγορίας Α έχει προσφερθεί προς πώληση στον Ράτκλιφ, μια υπερεγγραφή του 25% που απαιτείται και το οποίο είναι πιθανό να αυξηθεί περαιτέρω πριν από τη νέα προθεσμία.

naftemporiki.gr