Skip to main content

Ο νόμος των φαβορί

Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ πέρασαν με νίκη από τις έδρες Κοπεγχάγης και Λειψίας και βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης πήραν προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τους πρώτους αγώνες τους στη φάση των «16».

Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασαν με 3-1 από την Κοπεγχάγη, ενώ η «Βασίλισσα» του Κάρλο Αντσελότι νίκησε με 1-0 τη Λειψία στη Γερμανία.

Στο «Πάρκεν» η Σίτι προηγήθηκε στο 10΄ με τον Ντε Μπρόινε, οι Δανοί ισοφάρισαν με τον Μάτσον στο 34΄ αλλά στο 45΄+1 οι Άγγλοι ξαναπήραν το προβάδισμα με τον Μπερνάρντο Σίλβα.

Η Σίτι έχασε πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η αστοχία των παικτών της και ο τερματοφύλακας Γκράμπαρα κράτησαν το σκορ ως το 90΄+3, όταν ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Φόντεν κι εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στη Γερμανία η Λειψία πίεσε τη Ρεάλ πολύ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σέσκο, όμως ο Λούνιν ήταν αποτελεσματικός οσάκις χρειάστηκε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48΄) η ισπανική ομάδα σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με μια εντυπωσιακή προσπάθεια και ανάλογο τελείωμα του Μπραχίμ Ντίαζ.

Στο 72΄ ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει καθώς το πλασέ του έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, ενώ προς το τέλος ο Λούνιν είχε άλλες δύο μεγάλες αποκρούσεις κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.