Skip to main content

Ενάντια στη Super League η πλειοψηφία των ισπανικών ομάδων

Από το έγγραφο απουσιάζουν Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Mαδρίτης, Σοσιεδάδ και Βαλένθια

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από παρότρυνση της Γαλλίας, ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν μια δήλωση με στόχο να διασφαλιστεί η «σύνδεση μεταξύ της ετήσιας απόδοσης στις εθνικές διοργανώσεις με όλα τα ευρωπαϊκά διασυλλογικά τουρνουά», με την υποστήριξη της Ε.Ε.

Μια κίνηση άνευ προηγουμένου, που όμως δεν βρήκε την έγκριση της Ισπανίας. Πρόκειται για νομική προσπάθεια να σταματήσει η αγωγή της Super League, η οποία μέσω της εταιρείας Α22 επιδιώκει αξίωση ζημίας κατά της UEFA για 3,6 δισ. ευρώ.

Το γαλλικό έγγραφο προτρέπει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να εξετάσει τους κατάλληλους τρόπους για να επιδιώξει το ψήφισμα του Συμβουλίου του 2021 σχετικά με τη διασφάλιση του ανοιχτού χαρακτήρα των αγώνων, της αθλητικής αξίας, της αλληλεγγύης και των αξιών στον αθλητισμό».

Μόλις μια εβδομάδα αργότερα ακολούθησε η απάντηση από τους ισπανικούς συλλόγους, που συνέταξαν ένα έγγραφο το οποίο περιέχει τις σκέψεις 14 κορυφαίων εκπροσώπων συλλόγων που είναι εγγεγραμμένοι στη La Liga, όλα προς υποστήριξη της πρωτοβουλίας των άλλων 26 χωρών-μελών.

Οι έξι ομάδες που λείπουν είναι οι τρεις «μεγάλες», Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και οι Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Βαλένθια.

«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν είναι στο πλευρό της πλειοψηφίας των ισπανικών συλλόγων στη Λϊγκα. Πάντα υποστηρίζαμε ότι η αξία κερδίζεται μέρα με τη μέρα, σεζόν με τη σεζόν και ότι όλοι οι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα στην ευκαιρία να προσπαθήσουν να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολίασε ο πρόεδρος της μεγάλης έκπληξης του εφετινού πρωταθλήματος, Χιρόνα, ο Ντέλφι Γέλι.

«Ίσως, αν δεν ήταν έτσι, αυτό το παιχνίδι δεν θα είχε πολύ νόημα σήμερα. Σήμερα είναι ένας σημαντικός, ιδιαίτερος αγώνας και νομίζω ότι οι μικρές ομάδες δείχνουν ότι κι αυτές μπορούν να κάνουν πολύ ωραία πράγματα και να βοηθήσουν το ισπανικό ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί», πρόσθεσε.

Και κατέληξε λέγοντας: «Σε μια σεζόν που βλέπουμε σπουδαίους αγώνες με διαφορετικές ομάδες, βλέπουμε παιχνίδια με 6, 7, 8 γκολ και αυτό σημαίνει ότι σε κάθε αγώνα θέλουμε να παλεύουμε για τις επιτυχίες μας και για τους στόχους που έχουμε θέσει για μέχρι το τέλος της σεζόν».

naftemporiki.gr