Skip to main content

Πρόβα τίτλου για την Λεβερκούζεν

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Οι «Ασπιρίνες» κατανίκησαν (3-0) την Μπάγερν και αποσπάστηκαν στην κατάταξη 5 βαθμούς από τους πρωταθλητές

Η πρωτοπόρος της Μπουντεσλίγκα Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε… επίδειξη απέναντι στην πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου, νίκησε καθαρά με 3-0 στην «Μπάι Αρίνα» και ξέφυγε των Βαυαρών με 5 βαθμούς ύστερα από 21 αγωνιστικές.

Οι «Ασπιρίνες» παρέμειναν σταθερά επικεφαλής στην κούρσα για τον τίτλο, που αν έρθει θα είναι ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα αύξησαν το αήττητο σε 31 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν.

Η Μπάγερν, που διεκδικεί τη 12η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν φάνηκε πουθενά και κατάφερε μόνο ένα σουτ στο τέρμα στα 90 λεπτά. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, που είχε και δύο δοκάρια, βρίσκεται πλέον στους 55 βαθμούς, με την Μπάγερν στη δεύτερη θέση με 50.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο επιθετικοί από την Μπάγερν, που αρχικά είχε την κατοχή αλλά όχι και επιθετικές ιδέες. Οι Βαυαροί «έτρεμαν» στα μετόπισθεν, παλεύοντας με την αυξανόμενη πίεση της Λεβερκούζεν.

Στο 18΄, ο Ρόμπερτ Άντριτς από ένα γρήγορο πλάγιο έστειλε μια σέντρα στη μεγάλη περιοχή και ο Στάνισιτς, δανεικός από την Μπάγερν, άνοιξε το σκορ εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Ισπανός διεθνής Άλεξ Γκριμάλντο διπλασίασε το προβάδισμα πέντε λεπτά μετά την επανέναρξη με το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα στην τρέχουσα σεζόν και λίγο αργότερα είχε (οριζόντιο) δοκάρι.

Οι Βαυαροί δεν είχαν τρόπο να επιστρέψουν στο παιχνίδι, και ακόμη και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Χάρι Κέιν, δεν κατάφερε να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Φρίμπονγκ είχε δοκάρι στο 88΄, αλλά ο Ολλανδός διεθνής μπήκε τελικά στον πίνακα των σκόρερ, όταν ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, Μανουέλ Νόιερ, κατέβηκε ανεξήγητα στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων στις καθυστερήσεις, σε εκτέλεση κόρνερ.

Ο Νόιερ απέτυχε να επιστρέψει στην περιοχή του στη φάση που ακολούθησε και ο Φρίμπονγκ το εκμεταλλεύτηκε, έτρεξε και με ένα σουτ 25 μέτρα έγραψε το 3-0 σε άδεια δίχτυα στο 90΄+5 για να κλείσει μια αξέχαστη βραδιά.