Skip to main content

Νέα βάσανα για την Μπαρτσελόνα

Στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος ήρθε να προστεθεί κι ένα πρόστιμο 23 εκατομμυρίων ευρώ

Πέραν πάσης αμφισβήτησης, η εφετινή περίοδος είναι μια από τις χειρότερες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, όχι τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όπου δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά εκτός γηπέδου.

Η υπόθεση Νεγκρέιρα συνεχίζει να απασχολεί τους πάντες στην Ισπανία, ο προϋπολογισμός ενόψει της νέας περιόδου είναι «σπαζοκεφαλιά», η έρευνα για φοροδιαφυγή στον πρόεδρο Λαπόρτα συνεχίζεται και ο Τσάβι αποχωρεί από τον πάγκο στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Σαν να μην έφταναν αυτά, από χθες (9/2), στον κυκεώνα προβλημάτων των Καταλανών προστέθηκε ένα πρόστιμο που απαιτεί από τον σύλλογο να πληρώσει 23 εκατομμύρια ευρώ για φόρους επί των αμοιβών που καταβλήθηκαν στους μάνατζερ των ποδοσφαιριστών την περίοδο 2012-2015.

Αυτό συνέβη καθώς το Διοικητικό Τμήμα του Εθνικού Δικαστηρίου επικύρωσε ψήφισμα του Κεντρικού Διοικητικού Οικονομικού Δικαστηρίου (TEAC) για την αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει η Μπαρτσελόνα στα κρατικά ταμεία.

Ο σύλλογος, σύμφωνα με τα ευρήματα των ανακριτών, αύξανε τις αμοιβές των ατζέντηδων για να αναγνωρίσει μέρος των μπόνους στους παίκτες που εκπροσωπούσαν, ώστε να μην παραβιαστούν οι κανονισμοί του οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο σύλλογος πλήρωνε τον πράκτορα για ανύπαρκτες υπηρεσίες ενώ στην πραγματικότητα μέρος της αποζημίωσης πήγαινε στον παίκτη, με την αντίστοιχη φορολογική επίπτωση, η οποία επηρεάζει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τον ΦΠΑ, αλλοιώνοντας τη φορολογική βάση.

naftemporiki.gr