Skip to main content

Ολυμπιακός από ατσάλι πέρασε και από τη Βαλένθια

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «έπνιξε» τους Ισπανούς με την άμυνά της και σημείωσε την όγδοη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα τους

Έχει… πάρει μπροστά ο Ολυμπιακός και το απέδειξε και στη Fonteta, όπου με καταπληκτική άμυνα άλωσε την έδρα της Βαλένθια, τη νίκησε με 78-65 παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στο ΣΕΦ και ταυτόχρονα έκανε το «8Χ8» στην έδρα της.

Την ίδια στιγμή υπερκάλυψε τη διαφορά της ήττας του με 7 πόντους στο Φάληρο και πλεονεκτεί έναντί της σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν τη 15η νίκη σε 26 αγωνιστικές και, πλέον, ο στόχος της τετράδας έγινε εφικτός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε επιθετική πολυφωνία εκτός από καλή άμυνα και βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες.

Σταθερά σε ανοδική πορεία ο Ράιτ, είχε 10 πόντους με 3/4 δίποντα, 4/7 βολές, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάναν με 16 πόντους, ενώ 10 πέτυχε ο ΜακΚίσικ και 5 ο Φαλ στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό.

Από την πλευρά του, ο Πίτερς σκόραρε 9 πόντους αλλά είχε σημαντική συνεισφορά στις μάχες του αέρα συλλέγοντας 11 ριμπάουντ και κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού.